Online concert Jacoba Cultuurhuis

woudrichem • Klassiek gitarist Michael van Dijk geeft zaterdag 13 maart een online concert van het Jacoba Cultuurhuis in Woudrichem. Hij speelt composities van Villa-Lobos, Bennet, Ponce en Strootman. De laatste componist heeft een indrukwekkend stuk geschreven met de naam ‘Narcolepsie’. Dit stuk wordt gespeeld op elektrische gitaar en verbeeldt op een uitzonderlijke manier de schemerwereld tussen slaap en wakker zijn. Michael van Dijk is pas afgestudeerd aan de Academy of Music and Performing Arts (het conservatorium) in Tilburg en studeert nu Musicologie. Hij heeft vele prijzen gewonnen en treedt op in verschillende ensembles en weet als leraar ook in het Jacoba Cultuurhuis veel jonge mensen te enthousiasmeren voor de gitaar. In de kapel van het Jacoba Cultuurhuis in Woudrichem zijn drie concerten van een half uur opgenomen. De eerste is op 27 februari in première gegaan. “Aan de meer dan 500 kijkers en de vele positieve reacties merken we dat er juist in deze tijd behoefte is aan mooie concerten”, laat Chris van de Kuilen van het cultuurhuis weten. Op 13 maart gaat het tweede concert met Michael van Dijk in première. De concerten worden gratis aangeboden, maar tijdens de uitzending bestaat de mogelijkheid om dit initiatief en de musici te ondersteunen door een donatie. Mensen kunnen het concert bekijken door op zaterdag 13 maart om 20:00 uur naar onderstaande site te gaan.

q www.jacobacultuurhuis.nl


Woudrichem in de race voor titel

woudrichem • Woudrichem is een van de vestingsteden die meedingen naar de titel ‘Allermooiste vestingstadje van Nederland’. Het gaat om een verkiezing van de ANWB en stemmen kan nog tot en met 15 april. De stemming bepaalt welke steden eindigen in de top 5 van mooiste vestingstadjes. Een deskundige jury – bestaande uit Jaap-Evert Abrahamse (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed), Maarten van Rossem (historicus) en Marieke Haafkens (route-expert bij ANWB Eropuit) – kiest hieruit de stad die zich allermooiste vestingstad van Nederland mag noemen. De top 5 staat in oktober in de Kampioen mét tips voor wandelroutes, de top 50 wordt opgenomen in een nieuw boek van de ANWB. Vestingsteden die een beschermd stadgezicht hebben, met duidelijk aanwezige wallen, muren en poorten, met niet meer dan 40.000 inwoners en een duidelijke stedelijke structuur doen mee aan de verkiezing. Ook Heusden en Gorinchem staan op de longlist.


Uitzending rondom Pasen

wijk en aalburg • Vanuit de hervormde kerk van Wijk wordt donderdag 18 maart een uitzending uitgezonden, die in het teken staat van Pasen. Het thema luidt: 'De stilte doorbroken'. Er worden enkele psalmen en paasliederen gezongen. Verder staan op het programma een meditatie, een gedicht en een verhaal. De middag is alleen online te beluisteren, geen aanwezigen in de kerk. Aanvang: 14:30 uur.


1500 euro door online collecte

werkendam • In de eerste week van februari werd voor de eerste keer online gecollecteerd voor de Hersenstichting in Werkendam. Dit heeft 1509 euro opgebracht.