Snelheidsduivels op Bandijk beboet

werkendam • Team Verkeer van de politie heeft vorige week zondag op de Bandijk in Werkendam een verkeerscontrole gehouden en daarbij zijn een hoop snelheidsovertredingen geconstateerd. In de Noordwaard bij Werkendam was het in de ochtend al erg druk met veel verkeer. Acht keer is er een proces-verbaal uitgeschreven, waarbij twee keer een rijbewijs ingevorderd is. Team Verkeer heeft snelheden gemeten tussen 91 en 130 kilometer per uur, waar een snelheid van 60 kilometer per uur toegestaan is. Vanwege het mooie weer voerde de politie zondag samen met Staatsbosbeheer diverse controles uit in en rondom de Biesbosch. Staatsbosbeheer ontving signalen dat er zondag vanwege het mooie weer een grote toestroom zou zijn naar het water en het land in en rondom de Biesbosch. Staatsbosbeheer en politieteam Dongemond hebben hierin samen opgetrokken en diverse plekken preventief bezocht. Ook de Landelijke Eenheid was aanwezig op het water.


Plan voor mini-competitie

regio • Zeven clubs uit de hogere klassen van het regionale amateurvoetbal hebben het plan opgevat in de maanden mei/juni met elkaar een mini-competitie te gaan afwerken. Het betreft: Achilles Veen, Baronie, Dongen, Kozakken Boys, Sliedrecht, SteDoCo en Unitas. Zes van de zeven clubs hebben hun deelname inmiddels bevestigd, alleen van SteDoCo is het definitieve antwoord nog niet binnen. Zaterdag 20 maart komen vertegenwoordigers van de clubs bij Kozakken Boys in Werkendam bij elkaar om nadere afspraken te maken.


Werk De Burcht gestart

werkendam • De werkzaamheden voor de ontwikkeling van De Burcht in het centrum van Werkendam zijn maandag gestart. Er worden op deze locatie ruim 50 woningen gebouwd. Dit betekent dat er regelmatig wegafsluitingen zijn in de omgeving van De Burcht. In totaal is de doorlooptijd van dit project ruim 2,5 jaar. De eerst werkzaamheden bestaan uit aanpassing van de riolering, kabels en leidingen, het saneren van grond en de aanleg van een tijdelijk parkeerterrein nabij Bergseveld. Onder de ruim 50 woningen die gebouwd worden zijn er sociale huurwoningen, patiobungalows, appartementen en seniorenwoningen. In de eerste fase worden woningen gebouw in het noordoostelijke deel van De Burcht en langs de Van Heldenstraat. De start hiervan is in mei/juni 2021. Deze woningen zijn in inmiddels in verkoop gegaan. De bouw van de appartementen start volgens planning in april 2022 en de woningen tussen De Burcht en Bergseveld vanaf februari 2023. Tijdens de werkzaamheden zijn er de komende tijd verschillende afsluitingen van straten nodig. Bewoners worden hierover door de aannemer geïnformeerd.