Bouw 'De Linde' Almkerk start dit jaar

almkerk • Woonstichting Land van Altena heeft donderdag met bouwbedrijf De Langen & Van den Berg het contract getekend voor de bouw van 25 nieuwe huurappartementen op het terrein naast De Nieuwenaar in Almkerk.

De bouw start naar verwachting dit najaar. De eerste huurders krijgen dan in de zomer van 2022 de sleutel. De woningen zijn bedoeld voor starters op de woningmarkt, kleine gezinnen en senioren. Het complex zal De Linde gaan heten. Die naam is ontleend aan de grote lindeboom, die nu aan de Graaf van Nieuwenaarstraat staat.


Vier woonlagen

Het appartementencomplex bestaat straks uit vier woonlagen, waarbij met het ontwerp goed gekeken is naar de omgeving. Ook zullen de appartementen voldoen aan alle eisen die gesteld worden aan duurzaam bouwen. De woningen worden aangeboden op de website van Woongaard. Vanwege de coronamaatregelen kan Woonstichting Land van Altena belangstellenden en omwonenden niet uitnodigen voor een bijeenkomst om het plan te presenteren.

Daarom is een video van het project gemaakt die via onderstaande link te zien is. Deze is ook te bekijken via de website van de woonstichting en op de Facebook-pagina.


q vimeo.com/502199521/6f2c1e58f1