Online jeugddienst Andel

andel • In de gereformeerde kerk in Andel wordt zondag 21 februari om 18:30 uur vindt er weer een online jeugddienst gehouden. Thema van de dienst is: 'Leven na de dood part 2'. Pap Balogh zal met de aanwezigen nadenken over dit thema. De dienst is te volgen via de Facebookpagina ‘Jeugddiensten Andel’.


Asterix en Obelix digitaal

dussen • Jaap Toorenaar zou op woensdag 10 februari naar Kasteel Dussen komen om in de burgerzaal zijn presentatie te houden over de verstopte grappen in de stripverhalen van Asterix en Obelix. Corona stak daar een stokje voor. Met de nodige inspanning is het toch gelukt om het evenement door te laten gaan, maar dan digitaal. Drs. Jaap Toorenaar, docent klassieke talen, schreef over de beroemde Galliër ‘Asterix, de Vrolijke Wetenschap’. Dit boek is de basis voor de presentatie van woensdagavond. Aan de hand van veel voorbeelden van woordgrappen, - wie kent niet 'Ozewiezewozewiezewallakristallix' - karikaturen en verwijzingen naar de moderne tijd laat hij zien hoeveel humor er verstopt zit in het stripverhaal. De avond begint woensdag 10 februari om 20:00 uur. Toegang tot digitale presentatie (Teams) door vooraf te reserveren op www.kasteel-dussen.nl en door het voldoen van de entree: 10 euro, met vriendenpas 7 euro.. Een uur van te voren wordt de link van de presentatie naar het opgegeven e-mailadres gestuurd.


Kledingbeurs gaat niet door

sleeuwijk • Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk om dit jaar de kledingbeurs in Sleeuwijk te houden. De voorjaar- en zomerkledingbeurs in Sleeuwijk gaan dus niet door.


Livestream Berlage Saxophone Quartet

dussen • Het Berlage Saxophone Quartet streamt donderdag 25 februari live vanuit Kasteel Dussen. Het concert wordt zonder pauze uitgevoerd en duurt ca. 60 minuten. Toegang tot livestream door vooraf te reserveren op www.kasteel-dussen.nl.