Demonstratie in Woudrichem

woudrichem • In Woudrichem is vrijdagavond rond 19:30 uur gedemonstreerd. Een groep van 50 mensen liep met fakkels door de Benjaminslaan en de Wethouder de Joodestraat en de Burgemeester van der Lelystraat. De groep zou protesteren tegen de coronamaatregelen. Volgens een woordvoerder van de gemeente Altena ging het om een 'spontane actie, zonder organisatie'. "Mensen liepen spontaan gezamenlijk op. Ongeveer tot 20:30 uur." Er waren geen ongeregeldheden en voor de avondklok was iedereen weer thuis.


Vrachtwagen geschaard op A27

gorinchem • Op de Merwedebrug is als gevolg van de enorme gladheid zaterdagavond een vrachtwagen geschaard. De chauffeur is naar het ziekenhuis gebracht. Vanwege de bergingswerkzaamheden was de A27 in beide richtingen volledig afgesloten. Omrijden kon via de A15, A2 en A59.


Schoorsteenbrand in Drongelen

drongelen • De brandweer moest vrijdagmorgen 8:15 uur uitrukken voor een brand gemeld in de schoorsteen van een woning aan de Eindsestraat in Drongelen. Omdat het een woning betrof met een rieten dak, schaalde de brandweer op naar ‘middelbrand’. De brandweerteams van Genderen en Dussen en ook de hoogwerker van Oosterhout kwamen ter plaatse. De brandweer heeft alles gecontroleerd en kon geen brandende resten meer vinden in de schoorsteen. De inzet van de hoogwerker was dan ook niet meer nodig.


Oproep sneeuw- en ijsfoto's

regio • Winterweer is altijd goed voor mooie plaatjes. Wij ontvangen ze graag. Stuur je sneeuw- en ijsfoto’s naar: redactie.altena@kmp.nl. Wellicht kom je dan met jouw foto in onze krant van volgende week.

Berichtjes over ijsbanen die open gaan en activiteiten op het ijs krijgen we eveneens graag door. Hiervoor kan hetzelfde e-mailadres worden gebruikt: redactie.altena@kmp.nl.