Online bingo voor zorgtuin Goezate

werkendam • Vanuit verzorgingshuis Goezate in Werkendam wordt zaterdag 6 februari een online bingo gehouden. De bingo wordt vanaf 15:00 uur live gestreamd, zodat zowel de bewoners als iedereen thuis vanuit de woonkamer mee kan spelen. De opbrengst van de bingo gaat volledig naar de nieuw aan te leggen zorgtuin van Goezate. Meespelen kan al vanaf 15 euro en ook verenigingen of bedrijven kunnen meedoen. Er worden drie rondes gespeeld en tevens is er een extra kinderronde voor kinderen tot en met 12 jaar (5 euro). Er zijn prachtige prijzen te winnen, waaronder een minuut gratis winkelen bij Albert Heijn van Vuuren en in de kinderronde is een tablet te winnen. De bingokaarten kunnen tot en met donderdag 28 januari per mail besteld worden bij Francisca Vos via f.vos@drsn.nl. Op vrijdag 29 en zaterdag 30 januari kunnen de kaarten in overleg afgehaald worden in Goezate. Mensen worden vriendelijk verzocht het gepaste bedrag contant te betalen. Na de aanmelding per mail volgt er een mail van de organisatie met daarin o.a. de link voor de livestream.


Online schrijfworkshop

wijk en aalburg • Waarin vind jij schoonheid in je leven? Waardoor word je getroost? Tijdens de online schrijfworkshop 'Schoonheid en troost' gaan deelnemers op zoek naar herinneringen en dat wat helpt om veerkracht te (her)vinden. Al schrijvende worden zij uitgenodigd om hun eigen pad te volgen. Deelnemers schrijven stukjes van hun eigen levensverhaal en zoeken naar wat hen inspireert door beelden en woorden. Deze workshop wordt georganiseerd door Rijma de Ruiter van Verlies en Herstel op drie dinsdagmiddagen van 13:30 tot 15:30 uur. De data zijn 24 februari, 3 en 10 maart. Er kunnen maximaal acht deelnemers meedoen. Kosten bedragen 45 euro.

q www.verliesenherstel.nl


Open dag Da Vinci College

regio • Het Da Vinci College opent vrijdag 29 januari tussen 15:00 en 18.00 uur online de deuren voor bezoekers. Eindexamenkandidaten, ouders, verzorgers, starters zonder diploma en herintreders kunnen tijdens deze open dag vanuit huis kennismaken met de verschillende opleidingswerelden van Da Vinci. Van techniek tot zorg en van ICT tot sport en bewegen, de school met vestigingen in Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Wijk en Aalburg heeft van mbo-niveau 1 tot en met 4 alles in huis.

"Onze docenten verzorgen deze middag via een livestream ruim 45 opleidingsvoorlichtingen”, vertelt organisator Mascha de Mink. "Zo'n digitaal evenement is natuurlijk niet hetzelfde als een echte open dag, maar we proberen via deze weg iedereen zo goed mogelijk te informeren en de sfeer van onze school over te brengen.” Naast praktische informatie biedt de online open dag veel informatie over studeren aan het mbo, een bedrijvenmarkt met info over leerwerk- en stagebedrijven. Ook staan studenten in een (video-)chat bezoekers te woord en vertellen zij over hun eigen studie en de sfeer op de school. Wie hulp kan gebruiken bij het kiezen van een opleidingsrichting kan in gesprek met een studieloopbaanadviseur. Een aanmeldlink voor de online open dag is verkrijgbaar via de website.

q davinci-open.nl