Nieuwjaarsconcert online

heusden • In de Catharijnekerk in Heusden wordt op zaterdag 23 januari om 19:30 uur een bijzonder concert gegeven. Duo Virtuoso, Mark Brandwijk op piano en Reinier Korver op orgel, organiseert dan voor het tiende jaar op rij het traditionele nieuwjaarsconcert. Bij deze jubileumeditie werkt het duo samen met Koperkwintet Aalburg en slagwerker Anno Appello. Het duo presenteert ook een cd met opnames van de nieuwjaarsconcerten van 2018, 2019 en 2020. Het concert is live te volgen via het YouTube-kanaal van Duo Virtuoso. Reinier en Mark bespelen beide orgels van de Catharijnekerk en de vleugel, in samenwerking met de koperblazers.

q www.duovirtuoso.nl


Virtuele tour door Altena College

sleeuwijk • Nu er dit jaar geen open dag georganiseerd kan worden, houdt het Altena College in Sleeuwijk een 'virtual tour' door de school. 'Brugklasfilmtoppers' Levi en Veerle vertellen aanstaande leerlingen van de school alles over het Altena College en nemen hen mee op hun ontdekkingstocht door het schoolgebouw. Ze ontmoeten de docenten en laten zien wat de leerlingen gaan meemaken op het Altena College. De tour komt op maandag 25 januari online via www.virtualtouraltenacollege.nl.

q www.altenacollege.nl


De Schans heeft app voor open dag

sleeuwijk • Scholen van Stichting CVO-AV, waar ook De Schans in Sleeuwijk onder valt, maken gebruik van de een speciale open dag-app. Sinds kort maken de negen voortgezet onderwijs scholen van Stichting CVO-AV gebruik van de Open dag-app om zowel toekomstige leerlingen als hun ouders en verzorgers zo goed mogelijk te informeren over de scholen.

Leerlingen uit groep 8 en hun ouders en verzorgers, die meer willen weten over vmbo De Schans in Sleeuwijk kunnen de gratis Open dag-app downloaden via de Appstore of de Playstore. Door te kiezen voor De Schans krijgen zij meer informatie en zien zij leuke filmpjes over de school.