Woningoverval in Werkendam

werkendam • De politie heeft zaterdagmiddag rond 14:45 uur een 37-jarige man uit Tilburg aangehouden die ervan verdacht wordt dat hij betrokken was bij de overal op een woning in Werkendam vrijdagnacht. De man werd zaterdag aangehouden op de Vissersdijk in Werkendam. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. De Tilburger werd aangehouden, omdat hij zich verdacht gedroeg. Tijdens onderzoek bleek dat hij mogelijk betrokken is bij de overval op een woning aan de Wilgenlaan. De 57-jarige bewoner raakte daarbij gewond. Hij werd ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken en is daarna naar een ziekenhuis gebracht voor verdere medische verzorging. Daarna kon hij weer naar huis. De Werkendammer verklaarde dat er vrijdagnacht plots een vreemde in zijn slaapkamer stond, die hem had geslagen. Na een korte schermutseling wist de verdachte de woning via de voordeur te verlaten en weg te rennen in de richting van de Raadhuislaan. Uit later onderzoek bleek dat de overvaller de woning aan de achterzijde is binnengedrongen, door een deur te vernielen. De overvaller heeft vermoedelijk niks buitgemaakt. De politie doet uitgebreid onderzoek naar deze woningoverval en komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben over dit incident.


Toch weer auto in brand in Veen

veen • Opnieuw is zaterdagavond rond 22:30 uur een sloopauto in brand gestoken op de kruising van de Van der Loostraat en de Witboomstraat in Veen. De brandweer kwam ter plaatse om de sloopauto te blussen. Ook deze keer stonden er weer veel mensen rondom de brand. De brandweer heeft rustig zijn werk kunnen doen. Er werd deze keer weinig vuurwerk afgestoken, in tegenstelling tot de jaarwisseling en de autobranden in december.


Illegaal feest beëindigd

regio • Staatsbosbeheer heeft zaterdagavond een einde gemaakt aan een feestje dichtbij de Aakvlaai in de Biesbosch. Het betreft hier een stiltegebied. Ook de coronaregels werden niet nageleefd.