Aantal sterfgevallen gestegen

altena • In 2020 zijn in totaal 554 inwoners van de gemeente Altena overleden. Dat zijn er ruim 100 meer dan in 2019, toen 443 sterfgevallen geteld werden. In 2018 waren dat voor de drie toenmalige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem opgeteld 423. Om een beeld te krijgen over de impact van het coronavirus wordt er door het CBS gekeken naar de zogeheten ‘oversterfte’: het verschil tussen het aantal overleden mensen in een bepaald gebied in een bepaalde periode. Vorig jaar stierven 60 mensen in Altena aan de gevolgen van het coronavirus. Het aantal geregistreerde overlijdensgevallen als direct gevolg van het coronavirus ligt lager dan de oversterfte.


Woninginbraken in Wijk en Aalburg

wijk en aalburg • In Wijk en Aalburg is vorige week in de nacht van dinsdag op woensdag in diverse woningen ingebroken. De werkwijze van de inbrekers was in alle gevallen hetzelfde: er werd een gaatje geboord in het kozijn onder het slot van deur of raam.

Overal zat de sleutel aan de binnenkant van het slot.

De politie houdt zich aanbevolen voor tips via 0900-8844 en waarschuwt: "Sluit deuren en ramen en haal de sleutel van het slot."


Oud papier in Andel

andel • Leden van Andels Fanfare Corps (AFC) gaan aanstaande zaterdag 16 januari weer op pad om het oud papier op te halen in dorp. Deze keer komen zij in wijk 2: Boveneind, uitbreiding-Zuid en uitgebreid met andere straten.

Een overzicht van de straten is terug te vinden via onderstaande website.

q www.andelsfanfarecorps.nl