Scholen gebruiken app voor open dag

regio • Scholen van Stichting CVO-AV, waar ook De Schans in Sleeuwijk onder valt, maken gebruik van de een speciale open dag-app.

Sinds kort maken de negen voortgezet onderwijs scholen van Stichting CVO-AV gebruik van de Open dag-app om zowel toekomstige leerlingen als hun ouders en verzorgers zo goed mogelijk te informeren over de scholen.


Kiezen voor een middelbare school gaat nu net even anders. Vanwege het coronavirus kunnen kennismakingsactiviteiten als bijvoorbeeld open dagen niet op de gebruikelijke manier doorgaan. In de Open dag-app is het laatste nieuws te lezen, staan filmpjes en is van alles te vinden over de (online) activiteiten.


Juist nu is zo’n app een handig middel om op een leuke manier kennis te maken met de scholen.


De gratis app is te downloaden via de appstore of Google Play.


Stichting CVO-AV wil een broedplaats zijn van positieve voorbeeldvorming om zo inspirerend en toekomstgericht onderwijs te bieden. "Waarin we optimaal gebruik maken van de kracht van voorbeelden: voorbeelden om aan te spiegelen of om na te volgen. En we gericht zijn op het voorbeeldschap dat een ieder zelf heeft en verder kan ontwikkelen."


Ook is Stichting CVO-AV betrokken bij Sterk Techniek Onderwijs Gorinchem | Altena (STO-GOAL), een samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven met als doel om de knelpunten van het huidige aanbod en kwaliteit van het technisch vmbo aan te pakken, passend bij de regionale arbeidsmarktbehoefte.


q www.cvo-av.nl