LIOS haalt oud papier op in Veen

veen • Gymvereniging LIOS is ook in 2021 in de oneven maanden verantwoordelijk voor het inzamelen van het oud papier in Veen.

Er zijn inmiddels zes vaste vrijwilligers die zeer gemotiveerd zijn om dit voor de vereniging te doen. LIOS is daar erg blij mee, 'omdat vrijwilligers niet voor het oprapen liggen én omdat met de opbrengst van het papier de verenigingskas wordt aangevuld'.


De gemeente Altena heeft een aantal veranderingen doorgevoerd met betrekking tot het ophalen van oud papier. Per 1 januari zijn alle huishoudens van de gemeente Altena voorzien van een oud papier container. Het is sinds die datum dus ook niet meer toegestaan om losse dozen aan de straat te zetten. Wij mogen die simpelweg niet meer meenemen. Bedrijven moeten een eigen oplossing zoeken voor hun oud papier. LIOS heeft nog een verzoek in verband met de hygiëne; gooi papieren zakdoekjes niet bij het oud papier. "Wij stellen het zeer op prijs dat u het oud papier speciaal voor onze vereniging buiten zet." Dat kan op de volgende data: 9 januari, 13 maart, 8 mei, 10 juli, 11 september, 13 november. Inwoners worden gevraagd ervoor te zorgen dat hun container vanaf 8:00 uur aan de straat staat. Voor verdere informatie over aanschaf van containers kunnen ze contact opnemen met de gemeente.