Reacties van BinnensteBuiten

hoornaar • Op de nieuwspagina over plan De Hoeken in Hoornaar, in onze krant van vorige week, zijn de reacties van Initiatiefgroep BinnensteBuiten op zowel het interview met initiatiefnemer Arie de Leeuw als op het nieuwe plan voor De Hoeken samengevoegd in één artikel. Dit kan wellicht voor verwarring hebben gezorgd. 

IBB heeft aangegeven niet op het interview te willen reageren en de voorgestelde zinsnede vanuit de initiatiefgroep is één op één overgenomen. De alinea's over het nieuwe plan ging over de schriftelijke reactie van IBB die Het Kontakt in handen had gekregen. De reactie op het nieuwe plan was een notitie van IBB aan B&W, die gedeeld was binnen het vertrouwelijk overleg van IBB met gemeente en Arie de Leeuw. 


Brieven schrijven voor mensen die onterecht vastzitten

gorinchem • Amnesty roept regio Gorinchem op om vanaf 10 december brieven te schrijven voor mensen die onterecht vastzitten, of bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. Iedereen is welkom om mee te doen met het schrijven van een brief naar keuze, gericht aan een regering. Voorbeelden liggen klaar en het kan op enig moment tussen 10:00 en 16:00 uur. Dit jaar zijn er twee schrijflocaties. De bibliotheek AanZet aan de Groenmarkt 1 en bij COC-pand aan Gasthuisstraat 34. Bij COC-pand aan Gasthuisstraat 34 kan men tot kerst schrijven en of schrijfpakketten ophalen.