'Beperkte overlast' arbeidsmigranten

molenlanden • Eén van de doelen van het Paraplubestemmingsplan Huisvesting Arbeidsmigranten is het tegengaan van overlast, veroorzaakt door arbeidsmigranten. Navraag leert dat het gemeentebestuur hierover geen exacte cijfers heeft. "Omdat mensen vaak contact opnemen met de huisvester", zo reageert een woordvoerder. "In 2020 en 2021 gaat het wat ons betreft om minder dan vijf meldingen van overlast."


Prijswinnaars Langs de Zederik quiz

vijfheerenlanden • De prijswinnaars van de Langs de Zederik-quiz In het magazine Langs de Zederik, dat verscheen in oktober, zijn bekend geworden. De eerste prijs, 100 euro, gaat naar Daan 't Lam uit Leerbroek. De tweede prijs, 50 euro, is voor Anja van Geffen uit Ameide en Erika de Valk uit Lexmond wint de derde prijs, 25 euro. De winnaars zijn op de hoogte gesteld.


Diefstal en vernie-lingen bij haven

kinderdijk • Bij jachthaven Overwaard, tussen Alblasserdam, Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland, zijn dinsdagmiddag 30 november vernielingen en inbraken gepleegd bij diverse bootjes. Anita Zwartbol meldt via Facebook: "Twee jongemannen zijn op heterdaad betrapt. De jongens hadden bij de jachthaven een bootje gestolen en daarna bij een groot aantal boten ingebroken en voor forse schade gezorgd. Helaas zijn deze jongens het natuurgebied van Kinderdijk in gevlucht en niet meer gevonden. Hun fietsen hebben ze achter gelaten. Zie foto's. Wie weet er meer? Ze moeten nat en onder de modder thuis zijn gekomen… help ons om deze vandalen te vinden. Ze komen uit Alblasserdam of Nieuw-Lekkerland. Herkent u een van deze fietsen of is uw kind onder de bagger zonder fiets thuis gekomen? Meld u dan bij de politie. Deze zijn op de hoogte van de grootschalige vernielingen en diefstallen in de jachthaven.”