Collectief Meerkerk wint van naïef Alblasserdam

meerkerk • Op eigen terrein was gastheer Sv Meerkerk, de eerste tien minuten uitgezonderd, heer en meester. En omdat Alblasserdam niet zijn allerbeste wedstrijd speelde, was de 2-0 zege voor de geelhemden meer dan terecht.

"Een collectief falen van mijn ploeg", aldus een realistische Alblasserdam-trainer Dennis Schoonewil. "We voetballen niet, verdedigen te naïef en hebben het dus heel slecht gedaan. Laat de vervroegde winterstop maar komen." Een deur verder dacht collega Gert-Jan Koekkoek er heel anders over. "Ik heb het niet voor het zeggen. Maar ik wil best nog wel even door voetballen." De eerste kansjes waren voor Alblasserdam, maar de gevaarlijke Glenn de Jong wist het net niet te raken. Aan de andere kant deed Floren Streefkerk dat op het halfuur wel. Onder aanvoering van de hardwerkende Leon de Leeuw nam de thuisploeg het heft nog meer in handen.

Met een dubbele wissel probeerde Schoonewil het tij te keren. Tevergeefs, want niet Alblasserdam maar Meerkerk kreeg de kansen. Thijs van Klij en Melvin van den Heuvel schoten een tweetal keren hoog over. In de slotfase besliste Mechiel van Zessen vanaf elf meter de ongelijke strijd wel; 2-0.