• Hans den Ouden, Erik van Stenis en Corine de Graaf.
• Hans den Ouden, Erik van Stenis en Corine de Graaf. Foto: Geurt Mouthaan

Oud-Alblas in actie voor KWF naar 2022

oud-alblas •  Het evenement 'Oud-Alblas in actie voor KWF Kankerbestrijding' gaat vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen niet door op 10 en 11 december. Met dat nieuwsbericht kwamen de organisatoren afgelopen week. 

Een knoop die ze niet zonder grote moeite doorhakten, blikken Hans den Ouden, Corine de Graaf en Erik van Stenis terug. "We deden dat met veel pijn in het hart", benadrukken ze. "Maar we vinden het niet verantwoord om gezien de huidige situatie het risico te nemen."

'Oud-Alblas in actie voor KWF Kankerbestrijding' moest een muziekfeest worden om geld voor dit goede doel op te halen én de zeventigste verjaardag van Hans den Ouden uit Oud-Alblas te vieren. De wijd en zijd bekende muziekmarathons waaraan zijn naam was verbonden brachten de afgelopen twintig jaar honderdduizenden euro's op.

Met 'Oud-Alblas in actie' zou er eind dit jaar een eenmalig en kleinschalig vervolg aan gegeven worden. "Natuurlijk wisten we toen we hiermee begonnen dat de coronamaatregelen een probleem zouden kunnen worden. Maar de vaccinaties gingen de goede kant op en zeker rond de zomer stonden alle seinen op groen. Pas in de afgelopen weken ging het helemaal de verkeerde kant op."

Het zorgde ervoor dat Hans, Corine en Erik zich realiseerden dat hun evenement om geld voor de zorg op te halen juist een risico voor diezelfde zorg zou gaan vormen. "En hoe moeilijk we het ook vonden, dat willen we absoluut niet. We hebben er wel een traantje om gelaten, want we zijn al een jaar druk bezig om alles op touw te zetten."

Voor 'Oud-Alblas in actie voor KWF Kankerbestrijding' waren namen als John de Bever, Marco de Hollander en Jannes vastgelegd. Ook stond er een stamppottenmaaltijd voor het hele dorp op de planning. "Ons streven was om het evenement te verplaatsen naar halverwege volgend jaar. Daarvoor hebben we alles op alles gezet en het is gelukt. De nieuwe data zijn 10 en 11 juni. De stamppottenmaaltijd wordt een barbecue. De al verkochte kaarten blijven natuurlijk geldig."
Het storten van een bijdrage voor het goede doel kan ook nog steeds via rekeningnummer NL05 RBRB 8834 9217 39.

Geurt Mouthaan