vrijdag 26 november

PCOB Giessenlanden naar Wilde Waard
9:30, Giessenburg. PCOB Giessenlanden gaat de film De Wilde Waard zien in Landvast in Alblasserdam. De film toont de veelzijdigheid van de Alblasserwaard en is gemaakt door de uit Giessenburg afkomstige Stijn Philips. Het vertrek is met eigen auto’s, vanaf 9.30 uur vanaf de sporthal aan de Kerkweg in Giessenburg. Opgave: woutencobykwakernaak@gmail.com, 0184-652414. Ook niet-leden mogen mee.

Sinterklaas bij Kindervreugd
14:30, Giessenburg. Bij speeltuinvereniging Kindervreugd is er voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar een Sinterklaas- en Pietenmiddag. Aanvang 14.30 uur, de middag duurt ongeveer een uur. Voor deze middag zijn gratis toegangskaartjes af te halen. Dat kan dinsdag 23 november van 15.15 tot 17.00 uur tijdens het handwerken en woensdag 24 november van 14.15 tot 15.15 uur uur tijdens de knutselmiddag in het clubgebouw. Op 26 november is er van 18.30 tot 20.00 uur een kinderbingo voor kids vanaf 7 jaar. Hier is geen toegangskaartje voor nodig. Alleen voor leden. In verband met de coronaregels zijn ouders/begeleiders niet welkom.

zaterdag 27 november

Vier shows van Party Piet Pablo & Love Piet in De Willem
10:30, Papendrecht, Theater De Willem. De party Piet Pablo & Love Piet met de Mega Sint Show wordt maar liefst vier keer uitgevoerd. YouTube-idolen Party Piet Pablo en Love Piet zijn erbij met hun grootste hits. De shows zijn om 10.30 uur, 13.15 uur, 16.00 uur en 18.15 uur. De tickets zijn niet reserveerbaar via het theater, maar via info@oatickets.nl of via 085-0645268. Voor meer informatie: www.theaterdewillem.nl.

Jubileumconcert kamerkoor Canticum Amoricum
20:00, Sliedrecht. Kamerkoor Canticum Amicorum uit Hardinxveld-Giessendam verzorgt een jubileumconcert in de Grote Kerk. Alle koorleden mochten een aantal favoriete stukken aanleveren, waarvan een selectie tijdens het concert klinkt. Zo worden Bachs motet ‘Lobet den Herrn’ en zijn cantate ‘Der Herr denket an uns’ uitgevoerd en staan verder ‘Wie lieblich sind deine Wohnungen’ uit Ein deutsches Requiem van Brahms, ‘Jubilate in C’ van Britten en ‘De profundis’ van Nees op het programma. Ook klinkt een première: dirigent Patrick van der Linden schreef voor deze gelegenheid een compositie op de tekst van Psalm 91. Medewerking verleent het Ars Musica Orkest. Kaarten via www.canticumamicorum.nl.

Concert celliste en pianist in Carillon
20:00, Nieuw-Lekkerland. Celliste Beitske Verheij, docente in onder andere Nieuw-Lekkerland, vormt al jaren een duo met meesterpianist Bernd Brackman. Na een periode van lockdowns en ziekte spelen zij weer in Het Carillon. Het duo speelt werken van Debussy, Pärt, Bosmans, Pijper en Brahms. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op beitske-verheij.nl.

zondag 28 november

Cor Bakker en Fay Claassen in Theater De Willem
11:00, Papendrecht, Theater De Willem. Cor Bakker en Fay Claassen verzorgen een sfeervol muziekprogramma. Met hun programma ‘Cor-i-Fay' bieden ze fijnzinnig samenspel in een magische wisselwerking tussen.  Ze geven de mooiste liedjes een erepodium. Zo komen er Nederlandse juweeltjes voorbij van Annie M.G. Schmidt en het Klein Orkest, maar ook internationale successen van Cole Porter en John Lennon. Stuk voor stuk herkenbare nummers die je in het hart raken, omdat ze de deur openen naar herinneringen, verlangens en bijzondere momenten die iedereen met zich meedraagt. Fay: ‘Los van de jazz is het heerlijk om samen met Cor een breed spectrum van pop tot kleinkunst aan bod te laten komen. Vooral dat Nederlandstalige laatje is bij mij veel te lang dicht gebleven.' Na afloop van de voorstelling is er in de foyer een High Tea. Kaarten kun je gelijk met de voorstelling mee bestellen. Kaarten kosten 21,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Yrros! in Theater Peeriscoop
16:00, Gorinchem. In Theater Peeriscoop brengt theatergezelschap Yrros! de komische stukken ‘Droomland’ en ‘Die van Hiernaast’. De entree is 12,50 euro. Meer info: www.yrrostheater.com of www.peeriscoop.nl.

maandag 29 november

Lezing over Chanoeka
20:00, Dordrecht, De Rank, Dubbelsteynlaan-West 70. Prof. dr. Bart Wallet spreekt voor het Genootschap Nederland-Israël Drechtsteden. Het onderwerp is: ‘Tussen Athene en Jeruzalem: Chanoeka en de dynamiek van de Joodse geschiedenis'. De spreker vertelt over de achtergrond van het feest, inclusief meer moderne betekenis in zionisme en de staat Israël. Inlichtingen: www.gni-drechtsteden.nl.

dinsdag 30 november

Huis van de Waard Liesveld
9:30, Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inloop voor een kop koffie of thee. Er is een Sinterklaasbingo; bezoekers wordt verzocht een pen mee te nemen.