• Een voor de expositie gemaakte foto.
• Een voor de expositie gemaakte foto. Foto: Suzanne Heikoop

Expositie 'Mooi Rood' in Koperen Knop

hardinxveld-giessendam • In museum De Koperen Knop te Hardinxveld-Giessendam gaat 27 november de expositie 'Mooi Rood' van start.

'Waarom rood? Omdat rood een warme kleur is, die spanning oproep', stellen de organisatoren. 25 gastconservatoren brengen bij deze tentoonstelling hun eigen beleving met de kleur rood in. Het levert vele afwisselende rode objecten op.  Aan de expositie werken mensen en instellingen mee uit verschillende onderdelen van de Nederlandse samenleving. Ook de jaarlijks terugkerende kerstversiering van het museum vindt aansluiting bij de kleur rood, bij warmte. 

Eigenlijk zou de expositie al vorig jaar worden gehouden, maar moest worden uitgesteld. Dat rood in de belangstelling staat bleek toen op een oproep in de krant bijna 1.000 roodharige personen reageerden.

Voor de kinderen komen er speurtochten (met gratis museumpotlood) en kleurplaten (met gratis setje kleurtjes) bij de expositie. In het museumcafé zijn bij de tijd van het jaar passende consumpties met lekkers verkrijgbaar. Ook komen er workshops waarop bezoekers vilten kerstballen kunnen komen maken.  

De openingstijden zijn van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.koperenknop.nl