• Francien van Helden wordt geïnterviewd.
• Francien van Helden wordt geïnterviewd. Foto: Watersnoodmuseum Ouwerkerk

'In de wieg gelegd' in Het Voorhuis

bleskensgraaf/dussen • In museum Het Voorhuis in Bleskensgraaf is de tentoonstelling 'In de wieg gelegd' te zien.

Francien van Helden uit Dussen laat in het kader van deze expositie een deel van haar kraamspullen in het museum in Boerderij Gijbeland.  

Naast allerlei gebruiksvoorwerpen en babykleertjes toont het museum ook een fraaie collectie doopjurken en enkele oude doopmutsjes. Er liggen geboortekaartjes in het museum uit de Alblasserwaard ter inzage, een kraamalbum van kraamverzorgster Annie Brouwer uit Molenaarsgraaf en een schrift van baker Mol uit Molenaarsgraaf met aantekeningen bij wie ze gebakerd heeft, hoeveel dagen en de kosten.

Ervaringen

Francien van Helden vertelt tijdens de tentoonstelling ‘In de wieg gelegd’ in Museum Het Voorhuis ook over haar persoonlijke ervaringen als kraamverzorgster. Tijdens de openstellingen van zaterdag 11 december 2021 en dinsdag 11 januari 2022 zal Francien, in bakerkleding, anekdotes vertellen en vragen beantwoorden over de zorg voor moeder en kind in vroeger tijden. Het adres van Museum Het Voorhuis is Koekoekspad 1 te Bleskensgraaf.

Het museum is gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk. De toegangsprijs is 4 euro. Openingstijden: iedere dinsdag en zaterdag van 14.00 tot 16.30 uur.