• Roland van Nisselrooij.
• Roland van Nisselrooij. Foto: Politie

Lastig om contacten met 'buiten' te onderhouden

Zoals eerder in deze krant is aangekondigd, zullen de wijkagenten van de gemeente Molenlanden om beurten een stukje schrijven. Dit keer is het mijn beurt. Ik ben Roland van Nisselrooij, ben 49 jaar. Ik ben wijkagent voor de westzijde van de gemeente Molenlanden, de dorpen aan de Giessen en de dorpen tot aan de buurgemeenten Gorinchem, Vijfheerenlanden en Hardinxveld-Giessendam. Ik verzorg dit gebied samen met mijn collega, Tim Bakema.

Sinds januari van dit jaar vervul ik deze rol. Daarvoor heb ik bij diverse disciplines binnen de politie gewerkt. Als uw wijkagent probeer ik zo dicht mogelijk bij de bewoners van mijn gebied te komen, mijn netwerk op te bouwen en te onderhouden. Met een start in de coronatijd levert dat opbouwen de nodige uitdagingen op. Veel zaken zijn in deze tijd telefonisch afgehandeld, waardoor veel mensen mij wel gesproken hebben, maar nog geen gezicht erbij kregen. Ik hoop dat deze column hier verandering in brengt.

Naast het reguliere politiewerk als surveilleren en het afhandelen van strafzaken kunt u mij bereiken via Politie.nl voor het achterlaten van een terugbelverzoek of contactmoment. Zeker nu, in de aanloop naar kerst en oud en nieuw, hebben wij als politie juist de meldingen van U uit uw wijk nodig om zaken zoals overlast van vuurwerk en eventuele vernielingen aan te pakken. Dankzij uw meldingen kunnen wij enerzijds reageren op overlast en anderzijds inzichtelijk krijgen waar en wanneer overlast plaatsvindt. Zo kunnen wij de collega’s van het basisteam goed informeren en kunnen zij deze locaties extra meenemen in de surveillance. Op deze wijze moeten we met elkaar uw wijk leefbaar en veilig houden.
Tijdens het schrijven van deze column worden we allen in meer of mindere mate geconfronteerd met de stijgende coronacijfers. Voor eenieder zal dit zonder meer een tegenvaller zijn. Ook voor mij wordt het wederom lastiger om contacten met 'buiten' te onderhouden. Mijn wens is dat we ook gedurende deze golf het tij weer snel kunnen keren. Let dus een beetje op elkaar, steun elkaar en help elkaar. Dagelijks zien we de discussies in de media en op straat. En wat wijsheid is? Ik weet het ook niet. Achteraf zullen we het weten.

Roland van Nisselrooij