Streefkerk rekent ook af met Lekkerkerk

lekkerkerk • Na de stunt van vorige week tegen koploper Hardinxveld boekten de mannen van trainer Pieter Lagendijk opnieuw een zege. In en tegen Lekkerkerk werd met maar liefst 0-4 gewonnen. 

“De eerste helft was wennen en daardoor ook moeizaam van onze kant. Lekkerkerk speelde namelijk hetzelfde reactie-voetbal als wij vorige week in Hardinxveld. Na de rust en het inbrengen van Emilio Prins liep het bij ons direct een stuk beter”, zag Streefkerk-coach Pieter Lagendijk. De Strevelanders kwamen inderdaad na de thee snel op stoom. Na een stief kwartiertje stond er een mooie 0-2 voorsprong op het scorebord. Joey van der Vlist en Andy van Vugt heetten de doelpuntenmakers.
“Met lekker attractief en vooral intelligent voetbal wonnen we door goals van Emilio Prins en Andy van Vugt (vanaf elf meter – TS) uiteindelijk met 0-4. Verdiend. Zo moet Streefkerk ook gaan voetballen, niet reactief maar vanuit balbezit spelen. Dat kost wel een jaartje of misschien zelfs nog iets langer, maar we hebben er wel de spelers voor. Aan de bal zijn we namelijk sterk.”


Jesse Wielinga levert contract in

regio • De Leerdamse vleugelverdediger Jesse Wielinga heeft zijn contract bij IJsselmeervogels per direct ingeleverd. Wielinga kwam afgelopen zomer over van SteDoCo en speelde eerder ook voor LRC Leerdam en RKC Waalwijk. De 27-jarige verdediger is bij IJsselmeervogels zijn basisplaats kwijtgeraakt en heeft bij de club aangegeven dat het hem te veel inspanning kost om vier keer per week op en neer reizen en vervolgens nauwelijks aan spelen toe te komen. Wielinga hoopt in de winterstop te kunnen aansluiten bij een andere club.