Afbeelding
Foto:

Concert en expo in Haute Cultuurhuis

langerak • Het Haute Cultuurhuis in Langerak verzorgt zaterdag 13 en zondag 14 november in de Salon, de opening van een expositie en een pianoconcert.

Vanwege de coronamaatregelen zijn veel activiteiten en nieuwe ontwikkelingen niet doorgegaan. Dat geldt ook voor de nieuwe parel van het Haute Cultuurhuis, de Salon. 'Wij hebben dit gemis gevoeld, maar herpakken ons', stelt eigenaar Claudia de Rooij. 'Tijd om verder te gaan!' In de Salon geeft het Haute Cultuurhuis jonge artiesten uit verschillende disciplines de ruimte magische momenten te creëren. 'De oude hooizolder is nu een intiem podium waar muziek en kunst elkaar ontmoeten. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen zij al onze zintuigen prikkelen.'
In november heeft de Salon een klassiek tintje. Pianist Jorrit van den Ham en een verteller nemen de aanwezigen 14 november vanaf 15.00 uur mee op reis naar de Gouden Eeuw van het klavier en samen herontdekken zij de moderniteit van toen. Aan bod komen werken van onder anderen Chopin, Liszt, Debussy, Rachmaninov en Chaminade.

Daarnaast is er vanaf 13 november een tentoonstelling te zien met het werk van kunstenares Sarah Jonker. 'Met zo'n dertig tekeningen (waskrijt en gouache) en collagetechniek creëert zij een eigen wereld waar u in alle ongedwongenheid van kan genieten.' Voor meer informatie: www.hautecultuurhuis.nl.