• Piet Tijssen.
• Piet Tijssen. Foto: Politie

Het Kontakt gaat vanaf deze week periodiek een column plaatsen, geschreven door de wijkagenten Molenlanden. Best spannend om hiervan de aftrap te doen.

Laten ik mij eerst eens voorstellen. Ik ben Piet Tijssen, 61 jaar en doe het politiewerk nog steeds met plezier. Als de gezondheid het toelaat hoop ik het lang vol te houden. In die 61 jaar heb ik best veel meegemaakt. Dat waren leuke en minder leuke, zeg maar rotklussen. En dan wordt er gezegd: “je wordt er toch voor betaald”. Maar 6 reanimaties en een paar flinke aanrijdingen in 3 weken tijd is heftig. Waar de meeste mensen een stap achteruit doen, doen wij een stap naar voren. En bij die stap naar voren wordt het vergrootglas op ons handelen gelegd. Vaak wordt ons handelen gefilmd, gedeeld en uitvoerig bekritiseerd. Wij zijn ook maar mensen en maken soms ook fouten. Het is goed om het daarover te hebben. Wij kunnen hier beter van worden en jullie krijgen meer inzicht/begrip voor de situaties, waarin wij belanden en waarin wij moeten handelen. Wij nemen u in onze column mee in de keuken van ons wijkteam. Wij doen als wijkagenten de zogenaamde “wijkzorg” diensten, maar draaien ook de Spoed en Nu diensten. De wijkzorg diensten zijn ervoor om de problemen in een buurt op te pakken zoals geluidshinder, overlast jeugd en dergelijke. Maar ook werken aan je netwerk is belangrijk. In dit netwerk zitten personen of organisaties waarmee je in gezamenlijkheid de problemen aanpakt. Wij kunnen niet alles oplossen voor een ander en verwijzen dan binnen dit netwerk door. Ook nemen wij jullie mee in de Spoed & Nu meldingen. Wij zullen daarin wel terughoudend zijn, zodat het niet traceerbaar is naar personen of locaties. Alle facetten van het politiewerk zullen aan bod komen. Van prio 1 meldingen, zoals aanrijdingen tot lachwekkende en leuke meldingen. En onze tip is: bij spoed meldingen, zoals bedreigingen, aanrijdingen, reanimaties maar ook verdachte situaties niet schromen 112 te bellen. Bij andere meldingen, waar geen directe inzet nodig is bellen met 09008844.

En wilt U op de hoogte blijven volg ons dan op de Instagram accounts: wa_molenlanden_west en wa_molenlanden_oost. Wij hopen dat U deze column zult waarderen en bij deze geef ik het wapenstokje voor de volgende keer over aan een andere wijkagent.

Piet Tijssen