Voedselactie Dorcas

molenlanden • Dorcas houdt op 5 en 6 november in de gemeente Molenlanden de jaarlijkse voedselactie, waarbij eten wordt ingezameld voor de allerarmsten in Oost-Europa. Op verschillende plaatsen in de supermarkten kunnen klanten digitaal een bijdrage doneren; er worden vanwege de coronamaatregelen geen producten ingezameld.


Depot Dorcas verplaatst

tienhoven aan de lek • Het Dorcas-kledingdepot bij de boerderij van de familie Spek, Hogewaard 2, Tienhoven aan de Lek, is verplaatst naar een andere schuur op hetzelfde terrein. De kleding wordt nu ingezameld in dezelfde schuur waar ook de spullen van de rommelmarkt ingeleverd kunnen worden. 

De schuur is te bereiken via de tweede oprit van de boerderij. In deze schuur staan een aantal rolcontainers waarin de dichtgeboden plastic zakken met kleding opgestapeld kunnen worden. Iedere maand wordt de ingezamelde kleding door Dorcas Bergambacht opgehaald voor verdere verwerking.


Inzamelingsactie Voedselbank bij de Coop in Arkel

arkel • Op vrijdag 29 oktober houdt Voedselbank Giessenlanden-Zederik weer een voedselinzamelingsactie in de Coop in Arkel.

De producten die gedoneerd worden, zijn voor mensen in de omgeving die onder de armoedegrens leven en tijdelijk te weinig geld hebben om een volwaardige maaltijd op tafel te zetten. Voor informatie over de voedselbank: www.voedselbankgiessenlanden-zederik.nl.


Training over gezond eten, bewegen en leven

molenlanden • Vrijdag 3 november gaat er weer een training ‘Gezond eten, bewegen en leven' van start voor inwoners van gemeente Molenlanden. In acht weken wordt gewerkt aan een vitaler leven, onder begeleiding van een ervaren diëtist en vitaliteitscoach. De training bestaat uit zes online bijeenkomsten op de vrijdagochtend en 2 fysieke bijeenkomsten (locatie in overleg met de deelnemers). De bijeenkomsten zijn van 9.00 tot 10.45 uur. Deelname is gratis. Inwoners van de gemeente Molenlanden, die een eerste stap willen zetten richting een gezondere leefstijl, kunnen hieraan meedoen. Voor aanmelden of meer informatie: hanneke.vandenboogaard@bewegenwerkt.nl of 06-11039296.