• Muziekvereniging Volharding in actie tijdens ingebruikname van het Noorderhuis.
• Muziekvereniging Volharding in actie tijdens ingebruikname van het Noorderhuis. Foto: aangeleverd

Volharding en vrienden op de planken

noordeloos • Niet voor niets staat op de flyer 'Past dit wel in één avond?'. Bij Volharding hebben ze voor de organisatie van de eerste echte uitvoering in het nieuwe Noordelose dorpshuis niet op een onderdeel of een muzikant meer of minder gekeken. 

Gastoptredens van de band Met Maten uit Lexmond en toetsenist Sander Tournier (die samenspeelde met onder anderen René Froger, Jeroen van de Boom en Edsilia Rombley), muziek uit films als The Godfather, Pink Panther en Dances with Wolves, bijzondere optredens van de leerlingen én een speciaal arrangement op een dancetrack. "Gemaakt door onze eigen dirigent, trompettist Cees Trappenburg", vertelt voorzitter Peter Verheij. "Hij speelt trouwens zelf na de pauze op ons verzoek een deel van de cd die hij momenteel aan het maken is onder de titel CT-scan."
Afgezien van de lol van het samen muziek maken en als fanfare uitdagende uitstapjes maken op muzikaal gebied, is het doel van dit aanbod ook om iedereen aan te spreken. "Met deze uitvoering willen we heel Noordeloos bereiken, van jong tot oud en van welke muziekstijl je ook houdt. Daarom hebben we voor Met Maten gekozen, een heel veelzijdige band, met bijvoorbeeld een gitarist die ook dwarsfluit speelt."

De bezoekers zullen de nodige combinatiewisselingen op het podium gaan zien. Uiteraard is er muziek een set van Met Maten en Volharding samen, maar ook afzonderlijke musici krijgen de kans om hun paar minuten beroemdheid te pakken. "Daarmee laten we tegelijkertijd de mogelijkheden van het variabele podium van het Noorderhuis zien", vult Verheij aan. "We willen het Noorderhuis graag in de schijnwerpers zetten. Dat doen we bijvoorbeeld ook door het filmdoek te gebruiken. Sowieso stonden we als fanfare te trappelen om hier op te treden. De fantastische akoestiek in de grote zaal, uitbreiding met de speelzaal, de open tribune, we konden niet wachten!"

De aanvang van het concert is 20.00 uur, de entree is gratis. Er staat ook een verloting op de planning.

Geurt Mouthaan