Nieuw-Lekkerland pakt simpele zege

nieuw-lekkerland • Met een verdiende 2-0 overwinning op het door een volle ziekenboeg gekwelde Heinenoord verschafte zaterdageersteklasser Nieuw-Lekkerland zichzelf drie prettige punten en het behoud van het subtopperschap in zijn afdeling. Hoogstaand was het zeker niet wat beide ploegen het publiek op sportpark Excelsior voorschotelden. Toch waren er wél scoringskansen en dan met name voor de thuisclub. Felinho Jardim en Damiën Müller misten echter de afrondende precisie op dat moment. Maar dat ze allebei scorend vermogen bezitten bewezen beide voetballers in het verdere verloop van de wedstrijd. Halverwege de eerste helft prikte Müller de 1-0 binnen, na de pauze tekende Jardim in de rebound op een door de grabbelende Heinenoord-doelman half gepareerde inzet, de 2-0 eindstand aan.

Knokvoetbal loont voor De Zwerver

dalem • De Zwerver knokte zich naar een mooie 0-1 overwinning bij GJS en boekte daarmee zijn tweede overwinning op rij. "Een heel lekkere zege", vond trainer Joery van der Waal. "Met name over ons verdedigende werk ben ik erg tevreden. We hebben hoegenaamd niets weggegeven". De Kinderdijkers kwamen al binnen vijf minuten op voorsprong door een treffer van Glenn Weijts. Vervolgens ontwikkelde zich een wedstrijd die zich het beste liet omschrijven met de term 'knokvoetbal'. "Nee, mooi was het zeker niet", beaamde van der Waal. "Maar spannend zeker wél. Na rust besloot GJS de 'klasbakken' Ruud Bos en Quincy Bartens in te zetten in een ultieme poging De Zwerver alsnog minimaal een punt af te snoepen. Het hielp de Dalemers niet, want behoudens een serie hoekschoppen konden ze het De Zwerver-keeper Bas Bijkerk niet al te moeilijk maken.