Eigen bewoners eerst bij toewijzing huizen

ameide/tienhoven • Inwoners van Ameide en Tienhoven aan de Lek krijgen voorrang bij de toewijzing van woningen in het nog te realiseren project De Tuinhof in Ameide.

Dat heeft wethouder Huib Zevenhuizen van de gemeente Vijfheerenlanden vorige week dinsdag tijdens het persgesprek nog eens nadrukkelijk bevestigd. 

Woningnood
"De woningnood in Ameide en Tienhoven aan de Lek is hoog, vooral bij starters. De Tuinhof is een prachtig plan en kan een mooie bijdrage leveren."

Bekendmaking in lokale media
Met de projectontwikkelaar (KRKTR/Reuvers) is afgesproken dat de eerste bekendmaking van de verkoop gebeurt in de lokale media. "Hoe we dit precies gaan doen, spreken we nog verder af."

De Tuinhof bestaat uit 22 woningen die aansluiten bij de wensen van de inwoners van Ameide. Het gaat om acht starterswoningen aan de Meidoornlaan, vier eengezinswoningen met tuin op het zuiden, vier levensloopbestendige woningen met slaapkamer en badkamer op de begane grond, één vrijstaande woning in het hofje en vijf eengezinswoningen aan de Meidoornlaan met tuin op het westen met zithoek aan het hofje.

Brede school
Medio 2019 is de locatie van de voormalige school De Kandelaar in Ameide vrijgekomen. De school is verhuisd naar de nieuwe brede school in Ameide. De kosten van de brede school zouden gedeeltelijk betaald worden uit de opbrengst van woningbouw.

Randvoorwaarden
Om op de locatie van De Kandelaar woningbouw mogelijk te maken, verkoopt de gemeente de grond en stelt met stedenbouwkundige randvoorwaarden eisen aan de ontwikkeling van de locatie.

De gehele ontwikkeling (inclusief de openbare ruimte) is voor rekening en risico van de ontwikkelaar van het project.