Tweede plek voor Christiaan van Rees

groot-ammers • Christaan van Rees uit Groot-Ammers werd zondag tweede tijdens de finale van de Woensdrechtse Wielerzomer. De wielrenner van Jan van Arckel reed een goede wedstrijd en deed regelmatig mee voor de premies. Drie ronden voor tijd reed Thomas Engelhardt weg en bouwde een behoorlijke voorsprong op. Het peloton sprintte vanaf plaats twee en Christiaan won deze sprint. Bij de junioren ontstond er tijdens de finale van de Woensdrechtse Wielerzomer twaalf ronden voor het einde een kopgroep van acht renners. Eén ronde voor de finish wist Mart van Hoorn te ontsnappen en hij soleerde naar de overwinning. De overige zeven renners uit de kopgroep gingen de sprint aan voor het podium. Jens Bassa (Goudriaan) van Jan van Arckel werd 3e.


Hendrik Jan Bikker verovert koppositie 

wijngaarden • Ondanks een verlies van 15-11 tegen een ontketende Corné Aantjes wist Hendrik Jan Bikker bij biljartvereniging De Lukkie Klos in Wijngaarden de koppositie te veroveren. Hij kwam op een gelijk aantal punten met Jacques van der Vlist, die een iets minder doelsaldo heeft. De 85-jarige Aart Booij speelde afgelopen week de sterren van de hemel en won overtuigend met 13-10 van Karin van den Berg.


WIK met 1-3 te sterk voor Volley Zuid

groot-ammers •  Het eerste herenteam van volleybalvereniging WIK uit Groot-Ammers won zaterdag uit bij Volley Zuid met 1-3. Een comeback resulteerde in het stelen van de eerste set met 23-25. De tweede set werd met 19-25 overtuigender gewonnen. Na een verslapping in de derde set, 25-23, werd de vierde set de rug gerecht en de wedstrijd gewonnen: 22-25.


Vijfde overwinning voor Ernst Hartog 

giessenburg • Ernst Hartog haalde afgelopen weekend zijn vijfde overwinning bij hengelsportvereniging De Alver te Giessenburg. Er werden twee wedstrijden gevist. De bootcompetitie op de Giessen werd gevist nabij het dorp. Grote winnaar werd Ernst Hartog met 7237 gram. Het was zijn vijfde overwinning van het seizoen. Tweede werd R. van Gelderen met 5813 gram en derde P. van Dijk met 5292 gram. Zaterdag werd gevist in de Peursumsevliet. Cor Schot won met 4070 gram, op de tweede plaats kwam J.W. Buijk met 2600 gram en derde werd C. van Dijk met 2240 gram.


Lekpongers net te sterk voor Nileta 

ameide • Het team van tafeltennisvereniging Lekpongers uit Ameide won zaterdag nipt van Nileta uit Nieuw-Lekkerland. Willem Veenvliet van Lekpongers was in topvorm. Hij won beide enkelspelen. Gerrit Molenaar wist één partij binnen te slepen. Het dubbelspel werd verloren, waardoor Nileta uit Nieuw- Lekkerland werd verslagen en de eindstand van 3-2 op het scorebord kwam.