Roel Leeuwis loopt marathon voor Parkinsonfonds

alblasserwaard • Roel Leeuwis uit Hardinxveld-Giessendam loopt zondag 24 oktober de marathon van Rotterdam om geld op te halen voor het Parkinsonfonds. De oud-inwoner van Giessenburg doet dat speciaal voor zijn goede vriend Peter, bij wie enkele jaren geleden de ziekte Parkinson werd geconstateerd. 

Door een slepende achillespeesblessure staat Roel een stuk minder fit aan de start dan dat hij 1,5 jaar geleden was. Hij gaat er echter alles aan doen om binnen de tijdslimiet van 5.30 uur bij de finish zijn medaille op te halen en die bij Peter om zijn nek te hangen. "Een Parkinsonpatiënt loopt namelijk als het ware elke dag een marathon", stelt Roel. Hij loopt overigens samen met anderen voor het goede doel. Verder zijn er acties, zoals de ‘kassabonactie’ bij slager Bouter en de ‘rozijnenbollenactie’ bij Bakkerij van der Grijn, beide in Giessenburg. Voor meer informatie en de mogelijkheid om te sponsoren:  https://actie.parkinsonfonds.nl/project/26404..


Themaochtend 'Wat wil je later worden...'

giessenburg • Bij Miek-Kado Boek-Kadoshop in Giessenburg is zaterdag 23 oktober van 10.00 tot 12.00 uur de themaochtend ‘Wat wil je later worden..’. Leontine Gaasenbeek, schrijfster van ‘Oppasser voor één dag’ en Michel de Boer, schrijver van ‘Raad eens wat ik later worden wil’ zijn erbij. Ook vertellen mensen over hun beroep. Er is een prijsvraag. 


'Schatten uit de Domkerk' bij PCOB

groot-ammers • PCOB-Liesveld houdt dinsdag 19 oktober de ledenvergadering in het Hervormd Centrum in Groot-Ammers om 14.00 uur. Na de pauze (15.00 uur) zijn ook niet-leden welkom. De heer Jongerius, educatief medewerker Open Dom Utrecht, verzorgt een PowerPoint presentatie met als thema 'Schatten uit de Domkerk'. Aanmelden is verplicht: 0184-684165.