SVS'65 te sterk voor SV Noordeloos

noordeloos • Aan de Nieuwendijk moest Noordeloos de punten aan SVS'65 laten. Nog voor de thee werd de 1-2 eindstand bereikt. 

"Helaas was SVS'65 te sterk", aldus een realistische SV Noordeloos-trainer Raymond Sponselee. Hij zag door een blunder van keeper Erik de Bruijn de mannen uit Spijk op een gelukkige voorsprong komen. Kenny Lagendijk opende vanaf de middellijn de score. "Via Patrick Slijkoort kwamen we snel op gelijke hoogte, maar helaas was Willem Looijen kort voor rust trefzeker. Op het verkeerde moment, want ik had best met 1-1 willen rusten." Na de thee was SVS'65 de bovenliggende partij en kreeg ook doelrijpe kansen, maar gescoord werd er niet meer. "Op zich was het wel jammer dat in mijn ogen een 100% penalty ons werd onthouden. Twee gespeeld en geen punten. Da's niet fijn, maar er is geen paniek in Noordeloos", knipoogde Sponselee.


Streefkerk strijdt maar verliest

Alblasserdam • Tot twee keer toe ontsnapte Umut Takacs aan de bewaking van zijn Streefkerkse cipier en even zo veel keren was het raak. Alblasserdam won de derby met het elftal van trainer Pieter Lagendijk met 2-1.

"Taai ploegje, dat Streefkerk", stelde Alblasserdam-trainer Dennis Schoonewil na afloop vast. "Ze spelen voetbal dat je het beste als 'direct' kunt betitelen. Veel lange ballen en een hoop strijdlust." Dat klopte als een bus. Streefkerk, dat liefst zeven potentiële basisspelers moest missen en met een piepjonge verdediging aantrad, vocht negentig minuten lang voor een resultaat. "Ik heb genoten van de inzet", stelde Pieter Lagendijk tevreden vast. "Jammer alleen dat we onszelf daarvoor niet wisten te belonen." De gasten kwamen in de 41 minuut nog wél op voorsprong door Joël Baas, die profiteerde van matig omschakelen van Alblasserdam. Na rust zette de thuisclub, die vooral vóór rust vijf honderd procent scoringskansen om zeep had gebracht, de zaken via Takacs recht.