Afbeelding
Foto: Politie

Politie beleeft vette middag in Nieuw-Lekkerland met Intest PolitieKids

Algemeen

NIEUW-LEKKERLAND • Politieagenten van Molenlanden hebben woensdagmiddag 29 september ‘een vette middag’ beleefd met een grote groep kinderen van de groepen 7 en 8 uit Nieuw-Lekkerland.

In sporthal De Klipper stond de Intest van de PolitieKids op het programma. Er waren vier onderdelen die echte politieagenten ook moeten doen. Zo moest er een fysiek hindernisparcours worden afgelegd, een boef worden gezocht, vragen over het politiewerk worden beantwoord en zelfs een echt bekeurings- of waarschuwingsgesprek worden gevoerd. Vooral het laatste onderdeel vonden de kinderen erg spannend, maar ook heel gaaf om te doen.

“Het was prachtig om te zien hoe enthousiast en serieus deze kinderen elke opdracht weer aanpakten”, vertelt Jochim van Tilburg, wijkagent in Molenlanden, na afloop van het evenement.

PolitieKids
Ongeveer 100 kinderen leerden op deze manier wat het werk van de politie inhoudt. Vanuit deze grote groep kinderen worden er uiteindelijk 14 geselecteerd waarmee het verdere programma van de PolitieKids zal worden doorlopen. Dit bestaat uit een officiële beëdiging en een aantal ontmoetingen de komende maanden waarin er verschillende onderwerpen besproken zullen worden. Zo zal bijvoorbeeld het onderwerp pesten en social media gebruik aan bod gaan komen.

Verbinding
Jochim: “Het doel van het starten van een groep PolitieKids in Nieuw-Lekkerland is in eerste instantie dat de politie graag contact wil maken met deze leeftijdsgroep. Verbinding is hierin echt het toverwoord. Hoe fijn is het als de jeugd al vroeg leert dat de politie er niet alleen maar is om boetes uit te schrijven of om je mee te nemen. Het werk van de politie bestaat juist uit veel meer dan dat! De politie is er ook voor een luisterend oor, andere hulpvragen of zomaar een gezellig leuk kletspraatje.”

Ondanks de moeilijke selectie van 14 kinderen voor PolitieKids hadden de politieagenten een compliment voor alle kinderen die hadden meegedaan. “Wij zagen nu al dat eigenlijk alle kids wel mee konden doen, omdat zij het super goed gedaan hebben vandaag! Kids bedankt voor deze middag”, schrijven de wijkagenten op Instagram.

De middag werd mede mogelijk gemaakt door GiGa Molenlanden en Sterk@Werk.