• René Heijboer.
• René Heijboer. Foto: Aangeleverd

'Terug naar het Noorderhuis'

noordeloos • Het Noorderhuis in Noordeloos is de 'Terug naar het Noorderhuis'-campagne gestart.

De kern van de activiteiten die in het kader hiervan de komende weken op de agenda staan, zijn de verenigingen. "We wilden hun een hart onder de riem steken en Noordeloos en omgeving weer attent maken op alle mooie verenigingen en clubs die er zijn", licht beheerder René Heijboer toe. "Daarom hebben we een krant gemaakt die we in heel Noordeloos hebben rond gebracht. In deze krant staan alle clubs en verenigingen die gebruik maken van het Noorderhuis. Ze kregen hierin de mogelijkheid om hun activiteit voor het voetlicht te brengen."


Popquiz

Buiten deze activiteiten wilden de organisatoren ook het Noorderhuis zelf weer onder de aandacht brengen. "Dit hebben we gedaan door een aantal activiteiten te organiseren. Vrijdag 1 oktober wordt de film 'Sorry we missed you' vertoond in het Noordelose dorpshuis. Op 15 oktober is er een wijnproeverij en 30 oktober is iedereen welkom om deel te nemen aan de Iggy Popquiz. Met deze activiteiten willen we Noordeloos en omgeving weer iets leuks bieden na een lange tijd van niets. De term 'Nooit niks in het Noorderhuis' is daarom perfect gekozen."


Heijboer kreeg hierbij trouwens hulp van meerdere dorpsgenoten: Ferry Verheij, Freek Wallaard en de kinderen van Noordeloos, die de krant rondbrachten. "En ook Arie van de Berg van de gemeente Molenlanden werktee mee. Zonder hun hulp was dit allemaal niet mogelijk geweest."