SteDoCo ondermaats in Harderwijk

harderwijk • Het wil dit seizoen nog niet echt vlotten bij SteDoCo. Tegen VVOG trokken de mannen van trainer Frans Adelaar nipt met 2-1 aan het kortste eind. De knappe uitzege tegen -het eveneens tegenvallende- Hoek blijft dus de enige zege in het nog prille voetbalseizoen. 

"Teveel spelers haalden hun niveau niet", zag Adelaar. "Links en rechts hebben we te maken met wat lichamelijke ongemakjes. Joran Schröder was wel inzetbaar, maar moest met zijn gevoelige schouder uit de duels blijven en kon daardoor niet voluit spelen. Benny van Wanrooij had last van zijn lies en Olivier Pilon zat met een zelfde blessure zelfs langs de kant."


Desondanks maakte SteDoCo in de openingsfase een redelijke indruk. Na een goede kans voor Vincent Verheul vloeiden de krachten snel weg. De mannen uit Hoornaar startten na rust heel slordig en kregen twee eenvoudige goals tegen. Petar Stoskovic liet bij het eerste doelpunt de bal los en bij de tweede Harderwijkse goal zag de Hoornaarse verdediging er niet goed uit. 

Vijf minuten voor tijd was er na de aansluittreffer van Mitchell de Zwart nog enige hoop op een schamel puntje. "Joran kreeg twee grandioze kansen met het hoofd. In goeden doen had hij er minstens eentje gemaakt, nu niet. We kwamen vandaag simpelweg tekort", besloot Adelaar.


Veel rust krijgt SteDoCo niet. Dinsdag speelde de derdedivisionist uit Hoornaar voor de TOTO KNVB-beker tegen Hoek en komt zaterdag komt koploper Sparta Nijkerk naar de Groeneweg.