• Junior Visser mikt met De Alblas op de top-5.
• Junior Visser mikt met De Alblas op de top-5. Foto: Richard van Hoek

'Heerlijk: publiek langs de lijn'

oud-alblas • De Alblas lijkt één van de favorieten in de titelstrijd van de derde klasse C. Middenvelder Junior Visser wil echter niet te hoog van de toren blazen. "We richten ons op een plek in de top-5." 

Zelf maakt de 21-jarige student Fiscaal Recht alweer drie seizoenen deel uit van de groen-rode selectie van sportpark Souburgh. Een groot deel daarvan bracht de bij vv Alblasserdam opgeleide speler 'voetballoos' door. "Dat was een rare gewaarwording: van drie keer voetbal per week naar nul," zegt hij terugblikkend. "Ik zocht en vond in die periode alternatieven en ging voor mezelf trainen en werd lid van een tennisclub. Beviel op zich prima, maar voetballen blijft het allermooiste. In de voorbereiding hebben we al aardige dingen laten zien en mooie resultaten geboekt. Het is nu zaak die lijn door te trekken naar de competitie. We hebben een leuke selectie die is uitgebreid met een paar mooie versterkingen. Jesse Steegwijk (ex-Sliedrecht 2) wist in de voorbereiding al flink wat goals te scoren en Jeroen Muilwijk (ex-Oranje Wit) is ook zo'n aanwinst die de puzzel verder completeert. Ik denk dan ook dat De Alblas nog weer een tandje sterker is dan vorig seizoen." 

"Hoe ver we kunnen reiken met deze groep? We zetten in op de top-5 en zien gaandeweg de competitie wel welke kant het opgaat. In deze afdeling zijn er meer ploegen met ambitie, teams bovendien waarvan we niet weten hoe ze uit de corona-periode zijn gekomen. Het is in ieder geval heerlijk om het clubleven weer te kunnen opsnuiven en te voetballen met publiek langs de lijn. Je voelt echt dat de supporters  het spelletje en de sociale contacten gemist hebben. En wij hen."