• Jan Verveer is als trainer terug op sportpark Meihoven.
• Jan Verveer is als trainer terug op sportpark Meihoven. Foto: Richard van Hoek

'Kampioen worden we niet'

meerkerk/ameide • Ameide-trainer Jan Verveer en collega Gert-Jan Koekkoek van SV Meerkerk blikken vooruit op de interessante competitie in 3C.

"We beginnen thuis tegen Dubbeldam en gaan een week later naar DFC. Het resterende programma heb ik niet mijn hoofd. Van mijn spelers weet ik dat we zaterdag 22 januari in en tegen Meerkerk spelen...", lacht Ameide-trainer Jan Verveer. De inmiddels 55-jarige inwoner van Kinderdijk is een herintreder op sportpark Meihoven. "Acht jaar geleden was ik voor het laatst trainer van Ameide. Ik hoefde niet weg, maar na drie seizoenen wilde ik wat anders. In principe had ik alles meegemaakt." Jan Kroos werd zijn opvolger en na zes jaar Gert-Jan Westerhout is Verveer back in town. "Kampioen worden we niet, maar ik wil wel elke wedstrijd winnen en lekker meedraaien. Thuis worden de mouwen opgestroopt en wordt er volle bak voor de winst gegaan. Op vreemd terrein zijn we iets te makkelijk en te bescheiden. Dat moet eruit."

"Op onze beurt moeten wij stabieler worden", zegt zijn Meerkerkse collega Gert-Jan Koekkoek. Een leer van het afgelopen, korte voetbalseizoen. Het niveau moeten we langer zien vol te houden, ook gedurende het seizoen. Net als afgelopen voetbaljaar gaan we niet makkelijk winnen, maar zeker ook niet verliezen. Ik heb trouwens een bloedhekel aan verliezen.” De voorbereiding voor SV Meerkerk verliep prima. "In de afgelopen wedstrijden zag ik dat we stappen hebben gemaakt. We zijn geen titelkandidaat, maar we kunnen het iedereen lastig maken. De derby's leven onder mijn spelers. Er komt altijd veel publiek op af, dat hebben we gemist."


Het volledige interview is te lezen op onze website www.regio-voetbal.nl.