• Johan, Vera, Jelle en Masja van Peet.
• Johan, Vera, Jelle en Masja van Peet. Foto: Aangeleverd

'Altijd een passend advies voor iedere situatie'

Trabor viert 25-jarig bestaan

giessenburg • Op 1 september 1996 trekken Johan en Masja van Peet de stoute schoenen aan; de oprichters van Trabor beginnen vanuit hun eigen huis als handelsagent voor kozijnen uit Zweden. “Johan werkte bij een bedrijf dat onder meer deze kozijnen importeerde. Toen deze onderneming stopte, besloten we zelfstandig verder te gaan”, blikken zij terug. 

Een sprong in het diepe die al snel een groot succes blijkt. Trabor groeit uit tot specialist op het gebied van kunststof en aluminium kozijnen, ramen, deuren en vliesgevels, voor renovatie nieuwbouw. Zowel particulieren als bedrijven hebben in de afgelopen kwart eeuw gebruik gemaakt van de diensten van Trabor.


Misschien wel de belangrijkste pijler onder het succes is het feit dat bij het Giessenburgse bedrijf de lat héél hoog ligt. Geen genoegen nemen met 98 of 99 procent, maar steeds dat stapje extra zetten om een project perfect af te ronden. “We gaan pas weg als de klant voor de volle honderd procent tevreden is. Dat begint trouwens al als zij voor de eerste keer onze showroom binnenkomen. We nemen de tijd om de wensen door te nemen en kunnen met onze ervaring daarin volop meedenken. En dan maakt het niet uit of het gaat om de renovatie van één kozijn, een nieuwbouwproject van bijvoorbeeld twintig woningen of een sportcomplex. We geven altijd een passend advies voor iedere situatie.”


De uitgebreide showroom is trouwens in de loop van de jaren van grote meerwaarde gebleken. Hier kunnen klanten op hun gemak het brede assortiment aan kozijnen, ramen en deuren in uiteenlopende prijsklassen en merken bekijken. Masja: “Nieuw is dat we dit jaar ook gestart zijn met de productie van IDA steellook binnendeuren. Het is weer een mooie aanvulling op ons assortiment.”


Familiebedrijf

Ze begonnen met zijn tweeën, maar inmiddels heeft Trabor Gevelprojecten B.V. twintig medewerkers. Stuk voor stuk vakmensen, die met hun kennis en kunde ervoor zorgen dat bestelde producten perfect afgeleverd én gemonteerd worden bij de klanten. En we schreven het al: de Giessenburgse onderneming is een écht familiebedrijf. Zoon Jelle kwam een jaar of vijf geleden in dienst en dochter Vera versterkte het team vorig jaar. Zij kijken, net als hun ouders, vol ambitie naar de toekomst. “Ze hebben volop plannen om ons bedrijf de komende jaren verder uit te bouwen. Daarin denken wij natuurlijk graag met hen mee. Uiteindelijk is het belangrijk dat je openstaat voor de ideeën van elkaar en samen een weg vindt om de volgende stappen te nemen. Het is voor ons als ouders heel mooi om te zien met hoeveel enthousiasme ze zich voor Trabor inzetten en hoe ze zich ontwikkelen. We zijn echt heel erg trots op hen.”


q  www.trabor.nl