• Joey Bos, Denise Brocx en Gerard van den Bogert heten gasten graag welkom in het restaurant.
• Joey Bos, Denise Brocx en Gerard van den Bogert heten gasten graag welkom in het restaurant. Foto: Geurt Mouthaan

Restaurant Vakantiepark Molenwaard heet ook omgeving van harte welkom

'Een restaurant voor de hele streek'

ottoland • Het eerste voordeel van uit eten gaan in het restaurant van Vakantiepark Molenwaard merk je als je het park oploopt; van de omgeving krijg je meteen een vakantiegevoel. Aan het water van de Put, voor het restaurant, is een uitgebreid terras. Binnen ademt het interieur vooral een landelijke en 'boertige' sfeer. "Soms lopen gasten als ze gegeten hebben nog even rondje. Alsof ze in een museum zijn, bekijken ze dan de historische foto's van het boerenleven uit de streek die we hier hebben opgehangen", vertelt algemeen manager Denise Brocx.

Ze is samen met chefkoks Joey Bos en Gerard van den Bogert aangeschoven aan één van de tafels, waar de afgelopen maanden al honderden gasten van Vakantiepark Molenwaard genoten van een maaltijd. "Maar ook uit de omgeving hebben we al veel bezoekers mogen verwelkomen", vullen ze aan. "Gezinnen die uit eten gaan, voetballers van alle leeftijden van onze buurman VVAC, maar ook groepen van onder meer de Zonnebloem of families die een huwelijksjubileum of verjaardag vieren met een etentje. En er komen ook regelmatig mensen die hier overdag een kop koffie komen doen of een broodje eten. We zijn echt een restaurant voor de hele streek."


Uiteraard is iedereen welkom, maar als je een specialiteit zou benoemen, dan is het wel de kindvriendelijkheid. Placemats in de vorm van kleurplaten, een doeboekje met allerlei spelletjes die je tijdens het eten kunt doen, een speeltuin bij het terras, alles is zo ingericht dat gezinnen ontspannen uit eten kunnen gaan. "Binnenkort krijgen we ook een nieuw gerecht op de kaart, met als werktitel familieplank. Je krijgt dan één schotel vol met lekker eten waar iedereen gebruik van kan maken. Kiezen hoeft zo niet meer én we zorgen dat het heel snel op tafel staat, wat zeker met heel jonge kinderen vaak erg op prijs wordt gesteld."


Omgeving

Zeker zo belangrijk voor het restaurant van Vakantiepark Molenwaard is de band met de Alblasserwaard. Voor het overgrote deel komen de ingrediënten uit de directe omgeving. Op foto's langs de wand zijn dan ook bekende gezichten te zien: de bakkers van Van der Grijn, de slagers van Bouter en de ijsmakers van IJsboerderij Middelbroek in Meerkerk. "Wij maken daar herkenbare en toegankelijke gerechten, van een goede kwaliteit en met een heerlijke smaak", zeggen Joey en Gerard. 


Beiden hebben veel ervaring in de horeca; Gerard was lange tijd bijvoorbeeld chefkok van restaurant Het Raadhuis in Goudriaan. " Wat ons hier opvalt? Alles past bij elkaar, het concept is letterlijk overal in doorgevoerd. En het DNA van hartelijkheid en gastvrijheid zit bij iedereen hier in de genen."


Geurt Mouthaan