Lezing over opera bij Vrouwen van Nu

meerkerk • Bij Vrouwen van Nu afdeling Meerkerk wordt dinsdag 21 september een operalezing gehouden. De aanvang is 19:45 uur in dorpshuis De Linde.

Vanwege de coronamaatregelen is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan via e-mail: secr.vrouwenvannumeerkerk@gmail.com..


Opbrengst collecte

bleskensgraaf • De KWF collecteweek heeft in Bleskensgraaf 2175 euro opgebracht. KWF Kankerbestrijding gaat het geld besteden aan onderzoek en nog betere zorg.


Brandweerdag 

nieuw-lekkerland • Op zaterdag 25 september zal in Nieuw-Lekkerland de jaarlijkse brandweerdag gehouden worden.

Dit jaar gebeurt dat in samenwerking met speeltuinvereniging Middelweg. Het clubgebouw zal voor deze dag worden omgetoverd als brandweerkazerne. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar zullen er van 08.00 tot ongeveer 12.00 uur leuke spellen worden neergezet om er een mooie competitie van te maken.
Opgeven kan tot 18 september via het mailadres acspeeltuinmiddelweg@outlook.com.


Musica Pro Deo op zoek naar mannen

meerkerk • Musica Pro Deo uit Meerkerk is begonnen met de repetities voor de Choral Evensong, die in het teken van Advent staat.

“We zijn blij met de aanmeldingen van alten en sopranen, maar nog op zoek naar mannen”, meldt het koor. “De mannen zijn in de minderheid en willen graag versterking. Jullie stemmen geven een mooi timbre aan het geheel, met andere woorden we kunnen niet zonder jullie.”
Deze oproep is voor alle mannen uit de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. “Ook al weet je niet of je een bas of een tenor bent, daar komen we wel uit. Wij zijn geen professionals, het sociale aspect is belangrijk en samen zingen tot Gods eer!”
Het concert zal half december plaatsvinden in Meerkerk. Het koor repeteert wekelijks op woensdagavond van 20:25 tot 22:00 uur in de Ichthuskerk van Meerkerk. Voor opgave en meer informatie: musicaprodeo@outlook.com. Zie ook www.musicaprodeo.nl.


Collecte voor de Nierstichting 

nieuw-lekkerland • In de week van 19 tot en met 25 september collecteren duizenden vrijwilligers voor de Nierstichting om zoveel mogelijk geld op te halen voor een toekomst waarin nierziekten te genezen zijn. Ook in Nieuw-Lekkerland gaan collectanten de straat op.

Kinderen met een nierziekte hebben vaak maar één wens: gewoon lekker meedoen met andere kinderen. Tom Oostrom, directeur Nierstichting: "Kinderen met een nierziekte hebben weinig energie, mogen niet eten wat ze lekker vinden, moeten veel zware medicijnen slikken en soms zelfs dialyseren. Dat is slopend. Samen kunnen we ervoor zorgen dat kinderen met een nierziekte weer mee kunnen doen. Door er aandacht voor te vragen en door meer onderzoek te doen." Voor meer informatie: www.nierstichting.nl.