• Burgemeester Segers neemt het boek in ontvangst.
• Burgemeester Segers neemt het boek in ontvangst. Foto: Aangeleverd

Verhaal boerenfamilie in 'Vaders erf'

giessenburg • Met het boek 'Vaders erf' vertelt auteur Jan W. Klijn uit Groot-Ammers het verhaal van de boerenfamilie Eijkelenboom uit Giessenburg.

Burgemeester Theo Segers van de gemeente Molenlanden nam afgelopen week in het bijzijn van de familie op de boerderij het nieuwe boek in ontvangst. In de pennenvrucht van Jan W. Klijn komen drie generaties Eijkelenboom aan bod. "De vader van Jan Eijkelenboom, overleed onverwacht en hij nam noodgedwongen op 18-jarige leeftijd het boerenbedrijf al over", vertelt Klijn. "Dat heeft diepe indruk op mij gemaakt. Toen ik Jan en zijn vrouw Ingrid benaderde om dit verhaal als roman op papier te zetten, stemden zij na rijp beraad in."


In 'Vaders erf' is er aandacht voor het boerenleven in de Alblasserwaard, naast het probleem van de opvolging waar veel melkveehouders mee worstelen. "Ook gaat het deels over de gevolgen van de regelgeving vanuit Den Haag en Brussel. Als iets een streekroman mag heten, dan is het dit boek wel. Ik kan mede vanwege het schrijven van 'Vaders erf' niet anders dan bewondering voelen voor de boeren en hun harde werken." Het schrijversvuur is bij Jan W. Klijn nog lang niet gedoofd. Hij is alweer bezig met de opzet van een nieuwe roman. "Dit staat al voor negentig procent op papier en ik heb voor daarna alweer een volgend prachtig onderwerp. Ik doen nu eenmaal graag aan hersenkrakerij. En als God het wil, ga ik gewoon door. Van Hem zijn we afhankelijk."

Het boek 'Vaders erf' is verkrijgbaar bij boekhandels in de regio. Meer informatie is te vinden op


q www.janwklijn.nl