Verheij start met eigen vakschool

sliedrecht • De nieuwe vakschool van Verheij Integrale groenzorg in Sliedrecht ging begin september officieel van start. In de tweejarige BBL-opleiding van Verheij (MBO niveau 2/3), die wordt gegeven in samenwerking met Lentiz | Cursus & Consult, krijgt een tiental jongeren een basis om als hovenier bij Verheij aan de slag te gaan.

“We zijn blij verrast door het goede niveau van de jongens”, vertelt HR-adviseur Jantine Verweij. “De leerlingen hebben de afgelopen maanden al enthousiast meegewerkt op de projecten. Het komende jaar leren ze tijdens de lesdag alle fijne kneepjes van het groene vak. Die kennis kunnen ze in praktijk meteen toepassen tijdens de werkdagen. We zijn blij met zo’n mooie groep en kijken uit naar een succesvol schooljaar.”
De leerlingen gaan ook regelmatig op excursie. “Geen lesdag is saai”, benadrukt Verweij. “Leerlingen doen mee aan alle activiteiten en bedrijfsuitjes van Verheij. En doordat de lesdagen bij ons in het kantoorpand zijn, krijgen ze gelijk ook meteen goede contacten met het kantoorpersoneel. Elke leerling is meteen volwaardig onderdeel van ons familiebedrijf.”

Aanmelden voor de jaargang 2022-2023 kan via hrm@verheijbv.nl. Meer informatie: www.vakschoolverheij.nl.


Inzamelingsactie Voedselbank 

lexmond • Op vrijdag 17 september houdt Voedselbank Giessenlanden-Zederik weer een voedselinzamelingsactie in de Spar in Lexmond. De producten die gedoneerd worden, zijn voor mensen in de omgeving die onder de armoedegrens leven en tijdelijk te weinig geld hebben om een volwaardige maaltijd op tafel te zetten. Meer informatie: www.voedselbankgiessenlanden-zederik.nl.