donderdag 9 september

Syb van der Ploeg brengt songs van Simon & Garfunkel in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Syb van der Ploeg, Maarten Peters en andere zangers komen op donderdag 9 september om 20.15 uur naar Theater De Willem en brengen daar een prachtig concert, dat een ode is aan het muzikale werk van Paul Simon en Art Garfunkel.Simon & Garfunkel op zijn mooist gezongen en gespeeld door een viermansformatie.

Deze avond komen alle grote hits voorbij. Kaarten en meer informatie voor The Best of Simon and Garfunkel zijn verkrijgbaar via www.theaterdewillem.nl.De muziek en het verhaal van twee jonge jongens uit New York, die uitgroeiden tot het succesvolste muzikale duo aller tijden. Bezoekers kunnen genieten van wereldhits als Mrs. Robinson, Cecilia, The Sound Of Silence, The Boxer, Homeward Bound, Bridge over Troubled Water en nog veel meer.

vrijdag 10 september

Molenmarkt in Kinderdijk
14:00, Kinderdijk. Dit jaar is er een braderie op het terrein van de speeltuin. Met kramen, kleedjesmarkt op een verlicht veld en oliebollen. Ondanks de corona beperkingen is er dit jaar een kleine versie: een braderie in de speeltuin met bekende kraampjes van de jaarlijkse molenmarkt. Een natuurlijk de kleedjes van de kinderrommelmarkt. De Kinderdijkse molens staan deze week weer in het licht en het dorp is opgesierd met dijkmolens en gevelverlichting. Vrijdag staat het veld bij de speeltuin ‘t Balkengat vol met kraampjes en kleedjes. Er zijn snacks en op het terras kunnen bezoekers terecht voor koffie met Luikse wafels.

Open avond bij Reddingsbrigade
De Reddingsbrigade in Hardinxveld-Giessendam houdt een open avond. Bestuurslid Henriëtte Heijkoop: “Om 18.30 uur beginnen we met de opleiding tot en met 9 jaar. Kinderen kunnen tijdens de opleiding kennis maken met diverse onderdelen, zoals het werpen van reddingsmiddelen en het opduiken van ringen. Vanaf 19.30 uur zijn kinderen vanaf 10 jaar welkom en om 20.30 uur kunnen de 15-plussers een training volgen. Zij volgen een training, waarin aan de conditie wordt gewerkt door gevarieerde banen te zwemmen.” Geïnteresseerden kunnen zich vijf minuten voor hun zwemtijd melden in de hal van zwembad De Duikelaar. Info: www.hgrb.nl.

zaterdag 11 september

Brocantemarkt in Bleskensgraaf
10:00, Bleskensgraaf. Bij museum Het Voorhuis, Koekoekspad 1, houdt Historische Vereniging Binnenwaard tijdens de Open Monumentendag tot 16.00 uur een brocantemarkt. Er is een terras waar onder meer poffertjes te koop zijn. Ook de expositie Oranje zal Overwinnen is voor het laatst te zien. Belangstellenden zijn in Bleskensgraaf daarnaast welkom in korenmolen De Vriendschap en het gemaal aan de Abbekesdoel.

Vlinders kweken
13:00, Schoonrewoerd, De Schaapskooi. In de Schaapskooi aan de Overboeicop 15 in Schoonrewoerd is zaterdag 11 september opnieuw gelegenheid om kennis te maken met het kweken van vlinders. Nu zijn er de rupsen te vinden van de liguster pijlstaart vlinder. Deze kweek verloopt anders dan bij de zogenaamde brandnetelrupsen van dagpauwoog en atalanta. Deze en andere vlinders zijn volop in de tuinen te zien op de vlinderstruiken en liguster en nu zijn er rupsen te vinden. Het is eenvoudig om deze op te kweken tot vlinders. Na een dag of tien komen de vlinders uit de poppen. De liguster pijlstaart rups doet er wat langer over. Vrije inloop tussen 13:00 en 15:00 uur. Meer informatie via chr.kramer@outlook.com of kijk op: www.natuurcentrum.nl.

Muzikale, bonte energie-boost van VET Kindercabaret in De Willem
14:30, Papendrecht, Theater De Willem. VET Kindercabaret komt naar het theater; echt cabaret met VETte herkenbare liedjes en sketches speciaal voor iedereen vanaf 5 jaar. VET neemt de kinderen mee naar een magische rommelzolder waarin niets moet, maar vooral heel veel mag: even geen regels, geen huiswerk, geen pianoles of voetbaltraining.

In een circusachtige revue jagen Jantijn, Sjamke en Nellerike van allerlei dromen na. Kinderen nemen een kijkje achter de schermen bij volwassenen en volwassenen bij de kinderen. Want zeg nou zelf, jij snapt soms toch ook helemaal niets van je ouders?!Het complete theaterprogramma is te vinden op www.theaterdewillem.nl.

Choral Evensong in Grote Kerk Gorinchem
17:00, Gorinchem, Grote Kerk. Tijdens de Open Monumentendag is er weer een Choral Evensong. Het Gorcum Boys Choir zingt de traditionele gebeden en koorstukken met begeleiding van stadsorganist Arjan Versluis. De lezingen worden verzorgd door Cees Boot. Tijdens deze evensong zingt het koor de Lofzang van Maria en Simeon van C.V. Stanford (Evening Service in A). De psalm is Psalm 150 van dezelfde componist.

De anthems die worden uitgevoerd zijn: ‘Hear my prayer’ van F. Mendelssohn met veel solisten werk door jongens van het koor en het ‘Cantique de Jean Racine’ van G. Fauré. De organisatie is in handen van de concertcommissie van de Grote Kerk. De toegang is gratis. Opgeven kan via www.meevieren.nl. Ook is er een live-stream via het you-tube kanaal van de PKN Grote Kerk Gorinchem. Bij de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

dinsdag 14 september

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
9:30, Ottoland, A94. Vanaf 9.30 uur is er inloop voor een praatje met een vrijwilliger, kopje koffie/thee of een spelletje. Van 10.00-11.30 uur wordt er taalles gegeven voor nieuwe inwoners van Molenlanden. Voor aanmelding en info: Marianne Bons, tel. 06-1568 9981.

Huis van de Waard Liesveld
9:30, Groot-Ammers, Hof van Ammers. Inloop voor koffie, thee, een spel en/of klaverjassen.

Repair-café Nieuw-Lekkerland open
10:00, Nieuw-Lekkerland. Het repair-café, uitgaande van het Huis van de Waard, gaat weer open. De openingstijd is tot 13.00 uur. Er is dan weer gelegenheid om kapotte apparatuur te laten repareren. De reparaties die worden uitgevoerd zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Eventuele nieuwe onderdelen zijn wel voor rekening van de klant. Voor meer informatie: penningmeester Jan Simons, 06-34224298.

Bingo, quiz en afscheid in Het Bruisend Hart
14:30, Hoornaar. Het Ouderen-comité houdt in Het Bruisend Hart een middag voor de 55-plussers van Hoornaar. Als eerste activiteit in het seizoen staan er een quiz en bingo op de agenda. Daarnaast wordt afscheid genomen van oud-voorzitster mevrouw Ouwerkerk.

woensdag 15 september

Open eettafel Hoogblokland
12:30, Hoogblokland, dorpshuis Den Hoek. De open eettafel gaat weer van start. Door de Tilgroep wordt een driegangenmenu verzorgd voor een bedrag van 8,50 euro. Opgeven kan tot uiterlijk 9 september bij Marrie de Groot, 06-40279888.

donderdag 16 september

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
13:30, Ottoland, A94. Van 13.30-14.15 uur kan men deelnemen aan Bewegen voor 60-plussers onder leiding van Stan de Groot. Voor info: Dini Resseler, 0184-641769. Vanaf 14.30 uur inloop voor een kopje koffie/thee, spelletje of praatje met een vrijwilliger. Van 15.00-16.30 uur hulp/ondersteuning bij het aanleren van de Nederlandse taal. Info: Marianne Bons, 06-1568 9981. Degenen die deel willen nemen aan de gezamenlijke maaltijd om 17.30 uur kunnen zich tot uiterlijk 15 september aanmelden bij Lyda van Leussen, 06-5313 7754. Kosten 3 euro per persoon.

Huis van de Waard Liesveld
16:30, Groot-Ammers, Hof van Ammers. Inloop en warme maaltijd. Opgeven kan via 06-24153783.

Bezinningsavond C.G.K. Noordeloos
19:45, Noordeloos, Christelijk Gereformeerde Kerk. De bezinningsavonden (seizoen 2021-2022) die gehouden worden in de Chr. Ger. Kerk te Noordeloos zullen betrekking hebben op het thema ‘De Bijbel toen en nu. De eerste avond is op donderdag 16 september, aanvang om 19.45 uur.

Op 16 september zal ‘Het ontstaan van de Bijbel' ingeleid worden door Dr. B. Zuiddam. Hij is predikant en een bevlogen spreker. Hij geeft o.a. les op het Seminarium van de HHK. In het verleden heeft hij les gegevens in Zuid-Afrika en Australië. In Nederland heeft hij meerdere lezingen gehouden over de schepping in Bijbels licht.

zaterdag 18 september

Weer rommelmarkt in Giessenburg
8:30, Giessenburg. De Maranathakerk houdt ook dit jaar weer een rommelmarkt in en rondom het kerkgebouw, dat is te vinden aan de Peursumseweg 15. Bezoekers zijn welkom om te komen snuffelen tussen de gebruikte spulletjes in de kramen. Er vindt daarnaast zoals gebruikelijk een loterij plaats, net als een verkoop per opbod. Ook is er het nodige aanbod aan eten en drinken.

Rommelmarkt in Oud-Alblas
8:00, Oud-Alblas. Rondom de hervormde kerk vindt tot 14.00 uur de jaarlijkse rommelmarkt plaats. Dit jaar heeft de rommelmarkt nog meer spullen dan anders.

Voorzitter Zanelle Mans legt uit: "Door de corona-maatregelen in 2020 was het houden van een rommelmarkt helaas onmogelijk. We stapten toen razendsnel over op een nieuw concept: de rommelmarktwinkel in Beréa. Natuurlijk hebben we in de rommelmarktwinkel niet alle spullen die liggen opgeslagen kunnen laten zien. En dat is goed nieuws voor de rommelmarkt van dit jaar. We hebben namelijk ontzettend veel opgehaald de afgelopen twee jaar en daarom is de keuze letterlijk reuze.”