• In 2019 werd het eerste Foodtruckfestival een groot succes.
• In 2019 werd het eerste Foodtruckfestival een groot succes. Foto: Geurt Mouthaan

Festival noodgedwongen toegankelijk vanaf 18 jaar

Foodtruckfeest Nieuwpoort gaat door

nieuwpoort • Dat er een tweede editie van het Foodtruck Festival zou komen, daarover bestond in 2019 na de eerste aflevering geen spoor van twijfel. Initiatiefnemer en drijvende kracht Argo Slob: "We hadden gerekend op zeshonderd bezoekers, het werden er meer dan 1700. Het was een groot succes, boven alle verwachting."

Maar de coronamaatregelen gooiden afgelopen jaar, zoals bij zoveel mooie plannen, grondig roet in het eten. De afgelopen maanden waren de organisatoren druk bezig om te kijken of het deze keer wel zou lukken. "Daarbij kregen we veel hulp van de medewerkers van de gemeente." Met succes: op zaterdag 18 september is er op 't Hoofd van alles te beleven. 

In de eerste plaats op culinair gebied. De zes foodtrucks uit onder meer Groot-Ammers, Goudriaan en Nieuwpoort bieden een afwisselend palet aan eten en drinken aan. Argo Slob:  "Mexican food, mosselen, gerookte paling, een ouderwetse haringkar uit Lekkerkerk, maar ook borrelplaten, loempia's en een frietkar, we hebben het allemaal. Daarnaast zorgen restaurant Het Raadhuis uit Goudriaan, café De Dam en cafetaria De Poort uit Nieuwpoort voor de horecatent waar je allerlei soorten drinken kunt krijgen."

Zeker zo belangrijk: op meerdere momenten treden er acts uit de regio op. Klompenrockband Niks aan de Zeis, coverband De Bend, feestzanger Ray Sanders uit Nieuw-Lekkerland, de dj's Jeroen van Dam en Ron Mudde én Bep en Toos, die de gang naar de mobiele wc's tot een onvergetelijke ervaring zullen maken. De organisatie moest gezien het maximale aantal van 750 bezoekers, vanwege de coronamaatregelen, wel een pijnlijke keuze maken. "We hadden voor kinderen een heel programma klaarstaan, maar voor hen is een entreeprijs van 12,50 euro heel hoog. We hebben er daarom voor moeten kiezen om bezoekers vanaf 18 jaar toe te laten. Dat vinden wij echt heel erg jammer en we beloven dat we het volgend jaar dubbel en dwars voor hen goed zullen maken."

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Het Raadhuis, De Dam en De Poort. Het terrein gaat om 14.00 uur open, het Foodtruck Festival duurt tot middernacht. Info: www.nieuwpoort.nu.