• Burgemeester Segers hijst de vlag.
• Burgemeester Segers hijst de vlag. Foto: Wim van Wijngaarden

Open Monumentendag Molenlanden

molenlanden • De zes historische verenigingen in Molenlanden borduurt zaterdag 11 september, Open Monumentendag, voort op de monumentenroute die vorig jaar is uitgezet. 

'De route 'Waard om te Bekijken' maakt het mogelijk om coronaproof veel te weten te komen over een groot aantal monumenten in Molenlanden', stelt organiserende comité . 'Op de izi.TRAVEL-app kunnen belangstellenden over zo’n honderd monumenten in de gemeente Molenlanden informatie krijgen.'

Dit jaar zetten meerdere monumenten en musea tijdens Open Monumentendag de deuren open. Deze monumenten zijn herkenbaar aan de vlag met het logo van Open Monumentendag. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Burgmeester Segers van Molenlanden gaf onlangs de aftrap voor een rit langs de historische panden door de vlag te hijsen bij museum Het Regthuys in Giessenburg. 'Hij ziet in de route langs de monumenten ook een mooie aanleiding om nog meer van onze mooie gemeente te leren kennen.'

De jaarlijkse Open Monumenten Klassendag staat gepland voor 10 september. Welke monumenten door de klassen bezocht zullen worden is zichtbaar aan de klassendagvlag. Op deze manier kunnen ook leerlingen van groep 7/8 spelenderwijs informatie krijgen.

Kijk voor een uitgebreide uitleg over het installeren van de app en meer informatie over de route op www.hcmolenlanden.nl. Zie ook de websites van de historische verenigingen uit Molenlanden. De route kan op elk gewenst punt van start gaan. Ook op een later moment is de app te downloaden.