Repair-café Nieuw-Lekkerland open

nieuw-lekkerland • Het repair-café in Nieuw-Lekkerland, uitgaande van het Huis van de Waard, gaat op dinsdag 14 september weer open. De openingstijd is van 10.00 tot 13.00 uur. Er is dan weer gelegenheid om kapotte apparatuur te laten repareren. De reparaties die worden uitgevoerd zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Eventuele nieuwe onderdelen zijn wel voor rekening van de klant. Voor meer informatie: penningmeester Jan Simons, 06-34224298.


Wingerdknopjes gaat weer zingen

wijngaarden • Christelijk kinderkoor De Wingerdknopjes uit Wijngaarden begint op dinsdag 14 september weer met zingen. Wie op de basisschool zit en van zingen houdt, is van harte welkom. Het repeteren is elke dinsdag van 15.45 tot 16.45 uur in ’t Wingerds Hof aan de Dorpsstraat 31 in Wijngarden. Voor meer informatie: Rianne de Groot via 0184-412726.


Mannenkoor start weer met repetities

sliedrecht • Het Christelijk Sliedrechts Mannenkoor Ichthus is, na een periode van anderhalf jaar waarin er niet in koorverband kon worden gezongen, weer gestart met de koorrepetities.
Het koor, dat onder leiding staat van de bekende musicus en dirigent Martin Zonnenberg, is met veel enthousiasme begonnen aan het instuderen van liederen voor komende concerten. Mannen die overwegen om in koorverband te gaan zingen worden van harte uitgenodigd om vrijblijvend enkele koorrepetities bij te wonen. Er wordt gerepeteerd op maandagavond van 20:30 tot 22:00 uur in de Grote kerk van Sliedrecht. Meer informatie is te vinden op www.mannenkoor-ichthus.nl.


Open Tafel

nieuw-lekkerland • Op woensdag 22 september organiseert de L. & N. Smitstichting in ’t Waellant een Open Tafel voor alle mensen van 55 jaar en ouder uit Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. De maaltijd begint om 12.30 uur. Aanmelden kan tot maandag 20 september 10.00 uur.
Voor aanmelden, vervoer naar ‘t Waellant en/of meer informatie kan men terecht bij het Service- en Informatiepunt van de L. en N. Smit’s Stichting, iedere werkdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur. Telefonisch te bereiken op 0184-689360. Zie ook de website: www.smitsstichting.nl.


Huis van de Waard in Brandwijk

brandwijk • In gebouw De Overstap aan de Kerkweg 10 in Brandwijk wordt op woensdag 15 september van 09.30 tot 12.00 uur weer Huis van de Waard gehouden.
Er is een inloop voor een kopje koffie en/of praatje met een vrijwilliger. Ook kunnen bezoekers een spelletje doen of creatief bezig zijn. Voor meer informatie: Anie de Visser via 0184-641941 of www.huisvandewaard.nl.


Brandweer blust brand in voetbalnet 

oud-alblas • De Alblasserdamse brandweer bluste dinsdagavond een buitenbrand in Oud-Alblas. Het ging daarbij om een voetbalnet op het trapveld aan de Beemdweg. Het vuur was snel onder controle.