Oogstdag in Noordeloos

noordeloos •  Gewoon AnderZ houdt zaterdag 11 september van 10.00 tot 16.00 uur een Oogstdag in Noordeloos.  Tijdens deze dag krijgen de bezoekers een indruk van de tuinderij, met activiteiten voor jong en oud. Voor de kinderen is er een kinderkleedjesmarkt, ponyritjes en verschillende kinderactiviteiten verzorgd door Plezier en Spel uit Ameide. 

Voor de volwassenen is er een streekmarkt en een rondleiding over de tuinderij van Gewoon AnderZ. Gewoon AnderZ teelt lokale en onbespoten groenten met een authentieke smaak. De tuinderij, in combinatie met dagbesteding, bestaat inmiddels alweer twee jaar. Meer informatie en/of aanmelden voor de kleedjesmarkt:

q  www.gewoonanderz.nu


Bingo, quiz en afscheid in Het Bruisend Hart

hoornaar • Het Ouderen-comité in Hoornaar houdt dinsdag 14 september in Het Bruisend Hart een middag voor de 55-plussers van Hoornaar. Als eerste activiteit in het seizoen staan er een quiz en bingo op de agenda. 

Daarnaast wordt afscheid genomen van oud-voorzitster mevrouw Ouwerkerk. De aanvang is 14.30 uur.


Dieselgemalen in streek gaan open

alblasserwaard • Op zaterdag 11 september, Open Monumentendag, zijn drie historische dieselgemalen met unieke motoren in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden voor het publiek geopend. De openstelling is van 10.00 tot 16.00 uur. 

Het gaat om dieselgemaal Polder Sliedrecht, Abbekesdoel 93a te Bleskensgraaf, dieselgemaal Over- en Neder-Slingeland, Postkade in Giessenburg en dieselgemaal Langerak, Nieuwpoortseweg 2 in Langerak. Ze zijn ook in bedrijf te zien. 

Meer informatie is te vinden op de website 

q  www.gemalenalblasserwaardvijfheerenlanden.nl.