Stadhuis Ameide weer open

ameide • Het oude stadhuis in Ameide is tijdens Open Monumentendag, zaterdag 11 september, van 10.00 tot 16.00 uur open. Daar zijn in de vitrines de trofeeën uit de vorige eeuw van de muziekverenigingen Crescendo en Unie te bekijken. In de trouwzaal is een leestafel ingericht met familieboeken en fotoboeken van Ameide en Tienhoven aan de Lek. Ook wordt zaterdag in de trouwzaal de Beeldbank van de Historische Vereniging Ameide en Tienhoven gepresenteerd. Bezoekers krijgen uitleg over hoe je zelf kunt zoeken in de Beeldbank. Er zijn nu al zo’n 3700 foto’s te bekijken. Info: www.ameide-tienhoven.nl/stadhuis-toegankelijk-open-monumentendag/


Monumentendag in Schelluinen

schelluinen • De hervormde kerk in Schelluinen is tijdens Open Monumentendag, zaterdag  11 september, open van 11.00 tot 15.00 uur. Het orgel wordt 's ochtends en 's middags bespeeld en er zijn vrijwilligers aanwezig die belangstellenden kunnen vertellen over het kerkgebouw. Het adres is Kerkplein 1.  


Choral Evensong Gorcum Boys Choir 

gorinchem • Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 11 september is er weer een Choral Evensong in de Grote Kerk te Gorinchem. Het Gorcum Boys Choir zingt de traditionele gebeden en koorstukken met begeleiding van stadsorganist Arjan Versluis. De lezingen worden verzorgd door Cees Boot.

Tijdens deze evensong zingt het koor de Lofzang van Maria en Simeon van C.V. Stanford (Evening Service in A). De psalm is Psalm 150 van dezelfde componist. De anthems die worden uitgevoerd zijn: ‘Hear my prayer’ van F. Mendelssohn met veel solisten werk door jongens van het koor en het ‘Cantique de Jean Racine’ van G. Fauré. Aanvang 17.00 uur, gratis toegang. Opgeven: www.meevieren.nl. Ook is er een live-stream via het you-tube kanaal van de PKN Grote Kerk Gorinchem. Bij de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.