Nieuw: online Parenting Teenagers Course

regio • Na een succesvolle Parenting Children Course start Hart voor de Waard op woensdag 15 september met een online Parenting Teenagers Course. Deze cursus is speciaal voor ouders met tieners in de leeftijd van 11 tot 18 jaar.

krijgen input om zich te bezinnen op het gezin en opvoeding en er is veel ruimte voor gesprek met andere ouders. De inleidingen zorgen voor inspiratie en de gesprekken zijn een bron van herkenning en bemoediging.

Een deelnemer die de cursus volgde, vatte het samen met: “De bijeenkomsten hebben mij enorm geïnspireerd en ervoor gezorgd dat ik een aantal zaken nu anders aanpak. Ik heb ervan genoten!”


Overgangsfase

De tienerfase is een overgangsfase: een kind groeit uit tot een volwassene. Dat brengt veranderingen met zich mee en het vraagt van ouders om een andere aanpak. De Parenting Teenagers Course kan daarbij helpen. Het materiaal is in Engeland ontwikkeld door Alpha en wordt in vele landen gebuikt. De cursusleiders uit Ottoland, Menno en Marianne Bons en Heleen de Groot, zullen de theorie verbinden met de praktijk door ervaringen te delen over het opvoeden van hun eigen tieners.


De cursus wordt online gegeven op woensdag 15 en 29 september, 13 en 27 oktober en 10 november. Elke avond start om 20:00 uur en eindigt rond 21:30 uur. De kosten bedragen 15 euro per ouderpaar, inclusief werkboek. Inwoners van de gemeente Molenlanden betalen slechts 10 euro. 


Aanmelden en meer informatie: www.hartvoordewaard.nl/parentingcourse of neem contact op met Marieke Bor via 06-33834727.