PCOB- Graafstroom komt weer bij elkaar

brandwijk • De meeste leden zijn weer terug van vakantie en langzaam komt er van alles weer op gang. De corona maatregelingen zijn versoepeld en als dat zo blijft wil PCOB-Graafstroom op maandag 6 september om 14.30 uur weer op de normale manier bij elkaar komen in De Akker aan de Gijbelandsedijk in Brandwijk. Er zal een presentatie gehouden worden over 'Flipje Tiel' het fruitbaasje van De Betuwe. Alle leden en ook niet-leden zijn van harte welkom.


Huis van de Waard en Repair Café

brandwijk • In gebouw De Overstap aan de Kerkweg 10 in Brandwijk wordt op woensdag 8 september van 09.30 tot 12.00 uur weer Huis van de Waard gehouden.- Ook is er Repair Café. Vrijwilligers zijn aanwezig om iets dat stuk is, te repareren.

Er is tijdens het Huis van de Waard een inloop voor een kopje koffie en/of praatje met een vrijwilliger. Ook kunnen bezoekers een spelletje doen of creatief bezig zijn. Voor meer informatie: Anie de Visser via 0184-641941 of www.huisvandewaard.nl.


Webinar van het Alzheimer Trefpunt

molenlanden • Op donderdag 16 september verzorgt het Alzheimer Trefpunt Molenlanden weer een webinar. Het thema is ‘Welke rol heeft de huisarts bij dementie?’. Annette Grootendorst, lid van de werkgroep AT Molenlanden, gaat van 19.30 uur in gesprek met huisarts mevrouw Caroline van ’t Veld-Lous over de eerste signalen van dementie. Wanneer komt de huisarts in beeld en wat zijn de vervolgstappen in dit proces? Voor deelname aan de webinar kan men contact opnemen met Arie Slob via mrarieslob@het.nl.


PCOB-tocht naar de Biesbosch

giessenburg • De PCOB-afdeling Giessenlanden organiseert vrijdag 24 september een prachtige tocht door de Biesbosch. Het vertrek is om 13.45 uur vanaf het Tilplein in Giessenburg.

Aan boord van de touringcar vertelt een gids over 600 jaar geschiedenis. Na de rondrit een ontvangst met koffie/thee en gebak in Manege Selevia. ’s Avonds staat een diner op het programma in de Til onder het gehoor van verschillende muziekoptredens. Opgeven kan bij Coby Kwakernaak-Kwakernaak via woutencobykwakernaak@gmail.com of via 0184-652414. De kosten bedragen totaal 48,50 euro, over te maken op rekening NL07RABO0130717517 t.n.v. PCOB-Giessenlanden onder vermelding van 24-09. De inschrijving is officieel wanneer het bedrag is overgemaakt.


Biljartvereniging zoekt leden

nieuw-lekkerland • Biljartvereniging ’t Waellant uit Nieuw-Lekkerland is op zoek naar nieuwe leden.

De biljartvereniging bestaat momenteel uit 18 leden die elke dinsdagmiddag competitie biljarten in het ‘t Waellant aan de Ooievaar 10 te Nieuw-Lekkerland. Door een terugloop van het aantal actieve leden kan de vereniging weer nieuwe leden gebruiken. De contributie bedraagt 7 euro per maand. De speeltijd op dinsdagmiddag is van 13.00 uur tot ongeveer 17.00 uur. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Ton van Veenhuyzen via 06-16151575.