Nieuwe edities nu ook in app van Het Kontakt


regio • De app van nieuwsblad Het Kontakt is vernieuwd. Door de update staan nu ook de nieuwe edities (IJssel en Lekstreek, Goudse Post, Zenderstreeknieuws, De Molenkruier, Woerdense Courant, Het Kontakt - West Betuwe, Het Kontakt - Tiel en Culemborgse Courant) in de app. Dit geldt zowel voor de online-nieuwsberichten als voor de e-papers. De app van Het Kontakt is beschikbaar voor iOS en Android.


Hulpverleners tillen gevallen vrouw van plezierjacht 

arkel • Hulpverleners hebben woensdagavond in Arkel een vrouw van een plezierjacht op de Linge getild. De vrouw was ’s avonds op het jacht van een trapje gevallen. Ze had vermoedelijk letsel aan haar heup en pols opgelopen. 

Ambulancepersoneel wilde de vrouw 's avonds rond 23.00 uur naar het ziekenhuis brengen. Daarvoor moest echter een kilometer worden overbrugd; vanaf de Linge naar het Kerkeind in Arkel, waar de ambulance stond. 

Met hulp van de brandweer en politieagenten werd de vrouw in een vacuümmatras gelegd en naar de ambulance getild. De vrouw is daarna naar het ziekenhuis in Gorinchem overgebracht.