Huis van de Waard

groot-ammers • Dinsdag 24 augustus gaat het Huis van de Waard in Groot-Ammers na een lange tijd dicht geweest te zijn, weer open voor gasten. Inloop in zaal 2e Kamer aan de Bernhardstraat 15 in Groot-Ammers is vanaf 09.30 uur voor een praatje of spelletje onder het genot van een kopje of thee. Voor meer informatie: Aafke de Vos via 0184-662704.


Huiskamer Otto-land en Goudriaan

ottoland • Op donderdagmiddag 26 augustus is de Huiskamer van Ottoland en Goudriaan aan de A 94 te Ottoland geopend van 14.30 tot 17.30 uur voor een praatje met een vrijwilliger, kopje koffie/thee of een spelletje. Van 13.30 tot 14.15 uur kan men deelnemen aan Bewegen voor 60plussers. Onder leiding van Stan de Groot worden oefeningen gedaan om spieren soepel te houden en de conditie te verbeteren. Kosten bedragen 12 euro per maand. Voor info: bel Dini Resseler via 0184-641769. Wie wil deelnemen aan de gezamenlijke maaltijd om 17.30 uur kan zich tot uiterlijk 25 augustus aanmelden bij Lyda van Leussen via 06-53137754. Kosten bedragen 3 euro per persoon.


SteDoCo stelt jubileumreceptie nogmaals uit

hoornaar • Het bestuur van het 75-jarige SteDoCo is genoodzaakt de voor 3 september geplande jubileumreceptie nogmaals uit te stellen.
Dit omdat de anderhalvemeter-maatregel dan nog altijd van kracht is. ‘Het bestuur is van mening dat wij met deze maatregel geen volwaardige, respectabele receptie kunnen organiseren’. Zodra de situatie het toelaat, zal een nieuwe datum worden gepland.


Hoofdredacteur weg bij Klokradio

nieuw-lekkerland • De hoofdredacteur van Klokradio, Marjo de Waard, heeft besloten om haar werkzaamheden neer te leggen. Er is voor deze functie een tijdelijke vervanger gevonden in de persoon van Leo Huisman. Vrijwilligers worden opgeroepen om op de vacatures die er zijn bij bestuur, Programmabepalend Beleids Orgaan, presentatie-team en technici te reageren. Reacties kunnen gestuurd worden aan bestuur@klokradio.nl.


Zomerfilms bij De Bazuin 

gorinchem • Na het grote succes van de buitenbioscoop aan de Dalemwal in 2020 zet het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) ook nu het scherm op bij Koninklijke Harmonie De Bazuin. Drie avonden, van 19 tot en met 21 augustus, kunnen bezoekers genieten van zomerse films.

De eerste film neemt je mee naar Frankrijk, 1985. In Été 85 weerspiegelt een alles overheersende tienerliefde mooi en nostalgisch de sfeer van de jaren ‘80. Op vrijdag volg je in Woman at War de IJslandse Halla, die een bijzonder dubbelleven leidt. Publiekelijk is ze een sympathieke koordirigent, maar achter de schermen verandert Halla in een strijdlustige vrouw die het opneemt voor de natuur. De laatste film gaat over het liefdesverhaal van Undine. Nadat haar partner haar verlaat, is de historica ontroostbaar, maar dan ontmoet ze Christopher. Hij laat haar laat kennismaken met de onderwaterwereld en al snel ontstaat er een hartstochtelijke affaire. Meer informatie en tickets: www.iffg.nl.