Personele zorgen voor Frans Adelaar

hoornaar • Na een verre van vlekkeloze voorbereiding lijkt SteDoCo nog niet klaar voor de seizoensouverture tegen Sportlust'46. 

"Onze selectie is smal, te smal", analyseerde trainer Frans Adelaar na afloop van de in 1-1 geëindigde laatste oefenpot tegen hoofdklasser vv Capelle. Het werd een mannelijk, zeg maar gerust stevig, wedstrijdje. "Het was van onze kant niet goed. Je zag dat Olivier Pilon (overgekomen van concurrent DVS'33 - TS) en Joran Schröder nog tekort kwamen. Als leraren lichamelijke opvoeding zijn ze pas laat op vakantie gegaan, waardoor ze amper aan elkaar hebben kunnen wennen. Na één training volgde al de vriendschappelijke wedstrijd tegen Achilles Veen, waarin ze beiden een helft speelden. Door het plotselinge vertrek van Marlon Pereira zitten we verder niet echt ruim in onze spelers."


Goede ploeg

"Komende zaterdag start de competitie en gaan we naar Sportlust'46. Een goeie ploeg. We hebben ze twee keer bekeken. Een technisch vaardig elftal, spelend in een 5-3-2 systeem met opkomende en beweeglijke spelers." Zover is het elftal van Adelaar nog niet. "De komende weken gaan we verder bouwen; mogelijk krijgen we er nog twee spelers bij. We zijn er in ieder geval mee bezig. Sowieso een centrale verdediger en nog iemand op een andere positie. Misschien wel een linkspoot, want Yannick Cortie viel vandaag uit met een vervelende steek in zijn lies. We zijn aangewezen op spelers die in het betaald voetbal geen contract meer krijgen. Eind augustus weten we meer, maar dan hebben we er al twee wedstrijden opzitten. Het is niet anders."


Theo Sprong